Ipocrizia sutelor de milioane europene date la moldoveni: nu este meritul nici unui politician

Uniunea Europeană va aloca un plan financiar pentru Republica Moldova. Este vorba despre aproape 600 de milioane de euro pentru o perioadă de trei ani, însă acordarea banilor este condiționată de reformele din justiție.
O parte din partidele politice s-au grăbit să revendice suma de bani ca și cum ar fi meritul lor. Asta arată perfidia unora de a-și asuma merite pe care nu le au.
Nici un politician din Republica Moldova nu are meritul acestor bani. Dacă ar fi fost ca acordarea lor să stea în calitatea clasei politice atunci cu siguranță că nu s-ar fi trimit nici un euro. România și Polonia au avut un rol major însă în alocare, rămâne să vedem dacă politicienii moldoveni îi și vor dori.
Acest lucru este demonstrat și de faptul că Uniunea Europeană nu are încredere că ceva s-a schimbat și tocmai de aceea pune condiții firești: faceți reforme în justiție și veți primi bani. Practic Europa nu dă banii pe ochi frumoși sau pe vorbe bine alese. Ori reforme în justiție înseamnă că Filat, Plahotniuc, Șor sau Usatâi ar trebui să fie după gratii, alături de Dodon și de Voronin.
Practic Uniunea Europeană arată că nu are încredere în absolut nici un politician și dorește măsuri concrete, ce se pot măsura. Poze între oficialii moldoveni și cei europeni se tot pot face, asta nu ajută la nimic, face parte din arsenalul diplomatic.
În realitate acești bani sunt doar promiși, nu se vor accesa și acest lucru nu din vina Uniunii Europene.
Reforme în justiție s-au mai promis și ele nu s-au făcut. Ar înseamna ca cei care ar lua banii să fie trimiși după gratii, deoarece o bună parte din ei au fapte de corupție dovedite deja în spațiul public.
Se vor încasa primele tranșe de câteva zeci de milioane de euro care reprezintă momeala, gustul, însă nu se va face nici o reformă reală și atunci banii se vor opri. Europa vrea reforme în justiție, nu dorește scenete regizate.
Acest program de ajutor nu vizează doar Republica Moldova ci și alte state aflate în imediata apropiere. Este un cost suportat de contribuabilul european și care nu dorește ca munca lui să fie furată ca să trăiască bine partidele politice din Republica Moldova.
Să nu uităm că banii de care se discută în spațiul european sunt de ordinul zecilor și sutelor de miliarde de euro, iar aceste sute de milioane în realitate nu ar acoperi nici acordarea unor alocații decente pentru copii.
- Justiția în prag de blocaj: grefierii revoltați de tratamentul inuman primitÎn această dimineață, aproape 100 de grefieri au protestat pe treptele Curții de Apel București, denunțând decizia Guvernului de a plafona sporul pentru condiții grele de muncă la doar 300 de lei brut. Sindicaliștii acuză autoritățile de umilire și furt instituționalizat. Dacă revendicările lor nu sunt luate în serios, avertizează: sistemul judiciar riscă paralizia. Protestul …
- Ei își împart funcții, noi primim facturi tot mai mari: luna iulie aduce scumpiri la energie, RCA și carburanțiDe la 1 iulie 2025, românii se confruntă cu o nouă rundă de scumpiri, odată cu încheierea mai multor măsuri de plafonare aplicate de stat. Prețurile cresc semnificativ la electricitate, polițele RCA, carburanți și rovinietă, afectând direct cheltuielile lunare ale gospodăriilor. Începând de astăzi 1 iulie intră în vigoare o serie de scumpiri majore care …
- Udrea, liberă. Pentru ei legea e opțională, pentru noi e cu executareFostul ministru al Turismului, Elena Udrea, va fi eliberată condiționat din penitenciar, după ce Judecătoria Ploiești a admis cererea depusă în acest sens. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs de procurori în termen de trei zile. DNA a contestat deja eliberarea, susținând că Udrea nu s-ar fi reabilitat în detenție. Judecătoria …
- Muncă o viață, mizerie la final: 1 din 3 pensionari, la limita supraviețuiriiRomânia anului 2025 e o țară care își uită bătrânii. Într-un stat care se laudă cu creștere economică, cu reforme și digitalizare, realitatea de zi cu zi a pensionarilor este una crudă: unul din trei trăiește în sărăcie sau la limita subzistenței. Mai exact, peste 1,3 milioane de vârstnici nu își permit o viață decentă …
- Copiii României mor de foame, statul se uită în altă parte! Peste 30% trăiesc în sărăcie cruntăÎntr-o țară europeană, membră a Uniunii și cu pretenții de dezvoltare, peste 1,3 milioane de copii trăiesc în sărăcie sau la limita subzistenței. Asta înseamnă unul din trei copii. Iar această realitate nu se regăsește în discursurile oficiale, ci în casele reci, în frigiderul gol, în ghiozdanele goale și în stomacurile lipsite de hrană. Sărăcia …
- Ion Cristoiu: „Nicușor Dan și Ilie Bolojan nu au mandat să reducă DEFICITUL bugetar”În cadrul emisiunii „Ai aflat! cu Ionuț Cristache”, scriitorul și jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre modul în care noul guvern, în frunte cu premierul și președintele, gestionează deficitul bugetar cu care se confruntă țara noastră, dar și despre felul în care electoratul și-a ales conducătorii. Ion Cristoiu critică modul în care actuala conducere gestionează …
- Adevărul deranjează: Călin Georgescu, vânat de Sistem, ajunge în fața judecătorilor!Călin Georgescu ar urma să fie trimis în judecată în această săptămână. Călin Georgescu va fi trimis în judecată până la finalul acestei săptămâni. Este vorba despre dosarul în care acesta a fost ridicat din stradă, dus la Parchet și plasat sub control judiciar, măsura cu care a rămas până la finalul acestei proceduri judiciare. …
- Reforma Bolojan – o lovitură nemiloasă pentru bugetari: 5 zile lunar în concediu fără plată, fără vechime și fără bani!Guvernul Bolojan ia în calcul o măsură extremă pentru reducerea deficitului bugetar, și anume trimiterea bugetarilor în concedii fără plată, timp de cinci zile în fiecare lună. Nu e prima dată cînd se propune așa ceva în România, iar de aplicat, s-a aplicat ceva asemănător în perioada crizei economice din 2009-2010, printr-o lege promovată de …
- România, pusă pe butuci! De mâine, facturile la energie EXPLODEAZĂ sub conducerea Nicușor-Bolojan!Facturile la energie au fost plafonate timp de trei ani, dar de la 1 iulie piața de electricitate se va liberaliza și consumatorii vor plăti prețul întreg. Pentru cei cu consum mic, care plăteau cel mai mic preț, facturile s-ar putea dubla. Clienții Hidroelectrica au primit deja notificările cu noile prețuri pe care le vor …
- INS: Peste 3,5 milioane de români trăiau în sărăcie lucie, în 2024Aproape unul din cinci români era afectat de sărăcie, în anul 2024, iar aproximativ 19% din populația rezidentă trăia într-o gospodărie ale cărei venituri erau mai mici decât pragul stabilit la nivelul de 60% din mediana veniturilor disponibile pe adult-echivalent, relevă datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS). Potrivit sursei citate, estimată pe …
- Ursula, uluită de curajul românilor! Piperea rămâne pe poziții și nu retrage moțiuneaCutremur la Bruxelles! Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, face presiuni directe și indirecte pentru ca europarlamentarul român Gheorghe Piperea, reprezentant al AUR, să-și retragă moțiunea de cenzură depusă împotriva sa. Moțiunea e democratică, e legală și e justificată. Dar tocmai de aceea sperie. Ursula e stupefiată: cum de a îndrăznit cineva din România, …
- România are de două ori mai mulți parlamentari decât Olanda. La noi, democrația înseamnă burta plină și capul golÎn Olanda, 225 de parlamentari administrează un stat funcțional, curat, coerent. În România, peste 460 de indivizi mimează reprezentarea și se joacă de-a statul. Diferența nu stă doar în cifre, ci în conținutul moral al politicii. Olanda a construit o democrație matură. România a clădit un spectacol grotesc, cu lozinci în loc de legi și …
- Guvernarea Nicușor anunță creșterea taxei pe terenuri, inclusiv pentru terenurile agricole!Guvernul instalat de Nicușor Dan pregătește o nouă lovitură pentru români: majorarea taxelor pe terenuri, inclusiv pe cele agricole. Măsura vine într-un moment în care agricultura românească se confruntă deja cu dificultăți majore, iar fermierii sunt sufocați de scumpiri, secetă și birocrație. În loc să taie din cheltuielile aparatului bugetar sau să elimine privilegiile din …
- Bolojan râde de români: „Nu două posturi de vicepremieri în plus vor face diferența”Într-o declarație care trădează aroganță și dispreț față de contribuabili, Ilie Bolojan a minimalizat problema celor cinci vicepremieri din Guvern, afirmând senin că „nu două posturi în plus vor face diferența”. Cu alte cuvinte, pentru Bolojan, nu contează că statul își umflă burta cu funcții inutile, plătite din buzunarul românilor care abia își plătesc facturile. …
- Studenții ies în stradă: „Nu mai tăiați din educație ca să acoperiți hoțiile!”Peste 100 de studenți au protestat joi în Piața Victoriei din București față de intenţia Guvernului de a reduce fondurile alocate pentru burse și numărul beneficiarilor. Manifestații cu zeci de studenți au avut loc în mai multe orașe din țară. Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat. Studenții spun că vor ieși și mâine în stradă. …
- Românii nu mai vor justiție simbolică: vor Casa Poporului transformată în pușcărieÎntr-o țară unde nimic nu merge cum trebuie, românii au venit cu o idee genială: să transformăm Casa Poporului și clădirea Guvernului în închisori. Nu de alta, dar așa ar fi, în sfârșit, folosite eficient și în interesul public. Casa Poporului – cea mai mare clădire administrativă din Europa – stă mai mult goală, plină …
- Românii, sclavi în propria țară: statul român s-a transformat în călău fiscalRomânii muncesc, plătesc taxe și își strâng cureaua, în timp ce statul devine partener de jaf al corporațiilor, al băncilor și al camarilei politice. În loc să protejeze cetățeanul, să reglementeze piețele și să sprijine dezvoltarea, statul român acționează ca un intermediar lacom: nu oprește prădătorii, ci doar își cere partea din pradă. Vedem bănci …
- Concediu pentru toți, responsabilitate pentru nimeni: guvernele pro-europene „reformează” sistemul medicalAsta da performanță: guvernele „pro-europene” care ne predică despre muncă, eficiență și reforme aprobă anual peste un milion de zile de concedii medicale. În timp ce antreprenorii sunt sufocați de taxe și tinerii sunt lăsați fără burse, statul plătește, fără prea multe întrebări, o avalanșă de absențe. Această cifră uriașă nu reflectă doar un sistem …
- BNR avertizează târziu: băncile ignoră economia reală și finanțează doar deficitul statuluiBNR avertizează că băncile din România au devenit dependente de finanțarea statului, în timp ce companiile și populația rămân pe dinafară. Cu 200 de miliarde de lei blocate în titluri de stat și doar firimituri direcționate spre economia reală, sistemul bancar românesc pare tot mai puțin interesat de rolul său fundamental: dezvoltarea țării. România se …
- David contra Goliat: Piperea pornește războiul cu Ursula von der LeyenO moțiune de cenzură împotriva Comisiei Europene, condusă de președinta Ursula von der Leyen, a fost depusă oficial astăzi, 26 iunie, la președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, în conformitate cu articolul 131 din Regulamentul de procedură al Parlamentului, potrivit unui comunicat al partidului AUR. Inițiată de prof. univ. dr. Gheorghe Piperea, europarlamentar român AUR, afiliat …
- România, în genunchi sub povara datoriilor: 2025 aduce un record rușinos!România a înregistrat o datorie publică de 56,1% din PIB în 2025, cel mai ridicat nivel post-pandemic. Deficitul bugetar de aproape 9% și cheltuielile ridicate pun presiune pe stabilitatea financiară. Comisia Europeană avertizează că, fără corecții urgente, datoria ar putea depăși 59% până la finalul anului. Datele statistice arată că datoria publică a României a …
- Trei din patru români nu cred că banii din noile taxe vor fi cheltuiţi eficient, arată un studiu de specialitateTrei din patru români (74%) se arată neîncrezători că Guvernul va gestiona corect veniturile suplimentare obţinute din modificările fiscale, iar 64% se tem cel mai mult de creşterea TVA de la 19% la 21%, potrivit studiului Consumer Sentiment Taxe, din iunie 2025, realizat de agenţia independentă de cercetare MKOR, transmite Agerpres. „Românii nu resping taxele, …
- Sistemul bancar românesc: când hoția devine legală și profitabilăAnul 2024 a consemnat profituri record de peste 14 miliarde lei pentru sistemul bancar, pe fondul dobânzilor ridicate și creditelor scumpe. În primele trei luni ale lui 2025, cele mai mari bănci (Banca Transilvania, BCR, BRD, Raiffeisen, ING, UniCredit) au înregistrat un profit net de 3,7 miliarde lei, din care doar categoria „top 6” a …
- Guvernul mărește tarifele la gaze, dar susține că nu va afecta populațiaDe la 1 iulie, tarifele de distribuție a gazelor naturale cresc din nou. ANRE a aprobat majorarea cu 0,005 lei/kWh, motivând cu inflația, investițiile în rețea și scăderea consumului. E același discurs folosit de fiecare dată când se mai pune o cărămidă în povara facturilor românilor. Oficial ni se spune că prețul final rămâne plafonat …
- Cine face legea în Guvernul Bolojan? Averile care ridică semne de întrebareNoul Cabinet Bolojan vine cu diferențe semnificative între membrii săi. Unii miniștri dețin conturi și proprietăți de milioane de euro, în timp ce alții apar cu averi modeste. Află cine sunt cei mai înstăriți membri ai Guvernului și ce avere îi plasează în fruntea clasamentului. Ilie Bolojan (Premier) nu este între primii în clasamentul averilor, …
- Românii cred că mergem din rău în mai rău: Guvernul cu 5 vicepremieri e dovada clarăÎn loc să avem un guvern suplu, cu decizii rapide și oameni competenți, ne-am trezit cu cinci vicepremieri și o coaliție de partidulețe flămânde, fiecare cu pretenții și interese proprii. Reforma promisă s-a transformat într-un aparat greoi, birocratic și scump, plin de politruci. Românii văd clar: nu e nicio schimbare în bine. Doar aceiași privilegiați …
- USR a pus statul român pe mâna unor impostori. Amatorism, diplome dubioase și ideologie toxică la Apărare și ExterneUSR dovedește, încă o dată, că este un pericol real pentru România. A trimis în fruntea unor instituții strategice niște personaje care n-ar fi fost în stare nici măcar să treacă un concurs pe bune pentru funcționari de execuție. La Ministerul de Externe și la Ministerul Apărării avem de-a face cu o combinație letală de …
- Oana Țoiu, parazitul perfect pe bani publici, fără o zi în privatModelul ideal pentru sistemul care înghite România: Oana Țoiu. Fără o zi lucrată în privat, fără experiență într-o companie reală, fără responsabilități într-o firmă care plătește taxe. Doar ONG-uri cu bani din afară, proiecte pline de limbaj ideologic și sinecuri în administrația de stat. Un parazit perfect pe banii contribuabililor. A fost împinsă în funcții …
- Ministerul Apărării, tratat ca o glumă! USR propune un necunoscut fără studii superioare!Ministerul Apărării Naționale, una dintre cele mai importante instituții ale statului român, a ajuns pe mâna unui personaj dubios, fără diplomă universitară reală. USR, partidul care clamează mereu competența și meritocrația, nu a găsit alt candidat pentru Apărare decât pe Ionuț Moșteanu – un om care ani de zile nu a avut niciun fel de …
- Țăranii ard lemne și speranțe. Guvernul nu face nimic pentru cei care trăiesc ca acum 100 de ani!Un raport publicat recent arată că majoritatea românilor care nu își permit să plătească facturile la electricitate sau încălzire locuiesc în mediul rural. Deși există o lege care ar trebui să îi ajute, statul nu oferă soluții reale. Oamenii din sate rămân fără curent, fără căldură și fără sprijin. Conform Raportului pe 2024 al Observatorului …
- Sute de blocuri din București, din nou fără apă caldă în plină vară. Termoenergetica anunță noi opriri în sectoarele 3, 5 și 6Locuitorii a peste 600 de blocuri din București vor fi nevoiți să se descurce fără apă caldă zile întregi, din cauza lucrărilor anunțate de Compania Municipală Termoenergetica. Începând din 23 iunie 2025, se vor efectua intervenții pe rețeaua termică în mai multe zone din Capitală, iar perioada de disconfort se întinde până pe 27 iunie. …
- Recolte distruse de foc în Oltenia. Fermierii: „Am pierdut tot”Incendiile de vegetație au transformat câmpurile din Oltenia în mormane de cenușă. Pompierii nu mai fac față, iar fermierii privesc neputincioși cum luni întregi de muncă se topesc în fum. „Tot ce-am avut s-a dus. Nu mai avem cu ce trăi”, spun oamenii cu ochii în lacrimi. În Oltenia, pământul nu mai rodește. Arde. Flăcările …
- Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, va fi extrădat în România, după ce a fost condamnat pentru luare de mităIonuț Mircea Costea, fost președinte al Eximbank și cumnatul lui Mircea Geoană, va fi predat autorităților române, după ce a fost localizat la Istanbul, unde s-a ascuns deși era dat în urmărire internațională. El are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru luare de mită. Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană și …
- Muncă multă, bani puțini. Agricultura românească – promisiuni și dezamăgiriMinistrul Agriculturii s-a grăbit să anunțe cu entuziasm că România va avea producții record la cereale. Doar că, în loc să fie o veste bună pentru fermieri, declarația i-a lovit direct în buzunar. Piețele au reacționat imediat: prețurile s-au prăbușit, iar fermierii români au ajuns să vândă sub costul de producție. Într-o economie de piață, …
- Jos, Jos, Jos Guvernul Mincinos! Proteste în Toată ȚaraZeci de mii de români au ieșit duminică în stradă în marile orașe ale țării. De la Cluj la Iași, de la Timișoara la Constanța și până în București, piațele au răsunat de un mesaj clar și dur: „Jos, Jos, Jos Guvernul Mincinos!” Românii s-au săturat. S-au săturat de taxe crescute peste noapte, de facturi …
- Pensie? Pentru cine?! Românii ies din câmpul muncii în ambulanță, nu în vacanță ca Iliescu!Statul român te muncește până la epuizare, apoi îți spune că ai „dreptul” la pensie. Dar pentru mulți români, pensia e doar o iluzie scrisă pe hârtie. Cei mai mulți apucă doar câțiva ani de viață după retragerea din activitate – dacă apucă. Speranța de viață în România este printre cele mai mici din Uniunea …
- Sclavi în propria țară? Românii ies în stradă să spună „NU!”Astăzi, România a vorbit. Și nu prin politicieni, nu prin analiști de platou, ci prin zecile de mii de oameni care s-au adunat în piețele din toate reședințele de județ. Un val de revoltă autentică a cuprins țara: proteste pașnice, dar ferme, împotriva unei guvernări care refuză să își asume responsabilitatea reformei statului și preferă …
- Faliment în privat dar premier la stat. Bolojan sau mitul profesionistuluiIlie Bolojan e promovat astăzi ca modelul administratorului perfect, al profesionistului fără pată. Dar puțini își mai amintesc începuturile sale modeste în mediul privat. Tânărul Bolojan a condus, pentru scurt timp, o companie privată, pe care a reușit aproape să o ducă în faliment. N-a rezistat prea mult în economia reală, acolo unde salariile nu …
- Educația, în moarte clinică: BAC-ul a devenit ruleta rusească a elevilor!Acum 18 ani, în România se nășteau aproape 250.000 de copii. Astăzi, doar aproape 80.000 dintre ei au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. Asta înseamnă că doar unul din trei a ajuns să treacă cu bine de acest prag esențial pentru o minimă calificare profesională. Restul s-au pierdut pe drum – în sărăcie, abandon …
- Ce venituri incredibile are Isărescu! BNR face inflație pentru „pro-europeni”Mugur Isărescu, eternul guvernator al Băncii Naționale, încasează anual aproape 1,5 milioane de lei de la stat. Salariu de lux, pensie specială și indemnizații de tot felul. În timp ce românii își drămuiesc fiecare leu, „maestrul stabilității” se bucură de un trai imperial, plătit din buzunarele noastre. Și cu ce rezultate? Cu o inflație explozivă, …
- Apocaliptic: PSD și PNL îngroapă HORECA. Turismul românesc intră în colaps fiscalEste oficial: guvernul PSD-PNL a detonat unul dintre puținele sectoare productive ale economiei naționale. Creșterea TVA-ului la 19% pentru hoteluri, restaurante și cafenele este o măsură apocaliptică, fără precedent în Europa Centrală și de Est. Într-un context în care Bulgaria aplică 9% TVA pentru HORECA, Polonia 8%, Grecia 13%, iar Ungaria menține 5% pentru cazare, …
- Titlu: Lux la BNR, sărăcie la români. Salariile impresionante, demne de regiEditorial tehnic cu ironie rece În plină criză bugetară, când Guvernul discută despre majorarea TVA și impozitarea progresivă a muncii, Banca Națională a României rămâne un exemplu de eficiență… pentru sine. Potrivit fostului director financiar Radu Georgescu, cheltuielile salariale ale BNR au ajuns la peste 500 de milioane de lei anual, cu o creștere constantă …
- Cazul incredibil al deputatului PSD acuzat de viol și ajuns primar PNLAurel Bălășoiu, fost deputat PSD, a fost exclus din partid după ce a fost acuzat de viol și sex cu minori, într-un scandal care a cutremurat opinia publică în 2022. Parchetul General s-a sesizat din oficiu, iar o plângere penală a fost depusă împotriva sa. Cu toate acestea, dosarele au fost clasate. Niciun proces. Nicio …
- Protest de amploare în București: oamenii cer reluarea turului II. „Nu mai vrem dictatura PSD-PNL!”Peste 50.000 de români au ieșit într-un protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), într-un eveniment care a marcat o mobilizare impresionantă în istoria recentă a României. Manifestanții au transmis un mesaj clar: „Nu mai vrem dictatura sistemului patronată de Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și Ilie Bolojan!” Această acțiune masivă solicită alegeri libere, democrație …
- PSD și PNL – trădătorii României. E.ON cedată rușilor prin slugile lui PutinVânzarea E.ON Energie România către Ungaria, controlată de Viktor Orban, este o trădare națională scandaloasă, orchestrată de PSD și PNL, partidele care au distrus economia și au zdrobit interesele românești. Sub pretextul unei tranzacții legitime, slugile străinilor din guvern au predat o companie strategică pe un preț de nimic, doar 300 de milioane de euro, …
- Călin Georgescu: „Ne dorim toți ca lucrurile să revină la normalitate. Comunitatea internațională știe”Într-o intervenție la Realitatea TV, Călin Georgescu a transmis un mesaj de calm și speranță românilor, exprimându-și dorința ca situația politică să revină la normalitate după decizia controversată a CCR. „Ne dorim cu toții ca lucrurile să revină la normalitate, să fie respectată voința poporului. Comunitatea internațională este conștientă de ceea ce se întâmplă în …
- Klaus Iohannis a dat o lovitură de stat și anunță că el va rămâne președinteÎntr-un moment de tensiune politică fără precedent, Klaus Iohannis a fost acuzat de lovitură de stat după decizia controversată a Curții Constituționale de a anula primul tur al alegerilor prezidențiale. Președintele a declarat că va rămâne în funcție până la instalarea unui nou președinte, susținând că acest lucru este în conformitate cu prevederile constituționale. Criticii, …
- Alexandru Tănase, fost președinte al Curții Constituționale din R. Moldova, aplaudă decizia CCR de a o exclude din cursă pe ȘoșoacăÎntr-o decizie istorică, Curtea Constituțională a României (CCR) a anulat, pe 5 octombrie 2024, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, motivând că aceasta reprezintă un pericol pentru integritatea procesului electoral. Această decizie a fost salutată de Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale din Republica Moldova, care a evidențiat importanța protejării democrației de populism și …
- Cum a ajuns Vanghelie să fie sponsorul lui GeoanăMircea Geoană a primit cadou trei ceasuri de lux de la Marian Vanghelie, în perioada 2008-2009, cu ocazia unor zile de naștere sau onomastice: două ceasuri Vacheron Constantin și unul Glashutte, model Panomatic Crono, care costă, fiecare, în jur de 40.000 de dolari. Marian Vanghelie a cumpărat ceasurile din șpaga de 30 de milioane de euro …
- USR și PNL în prag de colaps: Vor pierde jumătate din parlamentari, dar cine vor fi adevărații beneficiari?În timp ce USR și PNL se îndreaptă spre un dezastru electoral, cu jumătate din parlamentarii lor pe cale de a-și pierde locurile, întrebarea care se ridică este cine vor fi adevărații beneficiari ai acestei prăbușiri. După ani de promisiuni nerespectate și politici eșuate, ambele partide se confruntă cu o revoltă internă și cu un …