CRITICII

Alexandru Săraru: Cele mai importante lucruri în viață sunt libertatea și sănătatea!

Libertate, ce noțiune complexă, dar paradoxal , atât de simplă. Este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu și trebuie apărată în toate formele sale: libertatea de gîndire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă, precum și accesul liber al persoanei la o activitate economică.

Sub pretextul pandemiei de Covid 19, libertatea de mișcare ne-a fost îngrădită. Sigur că virusul există, nu am contestat niciodată acest lucru, dar ceea ce s-a întâmplat în acest interval de timp, este peste puterea de imaginație al oricărui scriitor de tragedii. Să ții în case un popor întreg, să amendezi abuziv oamenii , să menții o stare de frică și teroare reprezintă un genocid în adevăratul sens al cuvântului.

Să obligi la purtatul măștii și în spatii închise, dar și deschise, cazurile de îmbolnăviri nefiind mai puține, reprezintă dovada vie că se încearcă menținerea acestei stări de teroare pentru a fi maniplulati mai ușor. Cei mici nu mai cunosc normalitatea, consideră că purtatul măștii înseamnă viața reală, toți ceilalți ajungând spălați pe creier. Dacă mergi pe stradă nepurtand masca, că ai uitat sau nu ți-ai dat seama, toată lumea se uită urat la tine, unii ajungând chiar să iți adreseze injurii. Asta este halul în care am ajuns.

Și pentru că lumea mai ieșea și în afara programului tembel impus de o mână de retardați, au găsit de cuviință să închidă și magazinele la ora 18, o măsură care a rezolvat problema pandemiei total. Cum vă mai priviti în oglindă, guvernanți de carton?

Ne-ați luat libertatea, dar vă garantez că vom deveni și mai liberi decât înainte, iar voi nu veți mai avea liniște până în ultima clipă a existenteti pentru ce ne-ați făcut!

Ce v-ați gândit voi? Că în afară de libertate, cea mai importantă este sănătatea. Și pentru că nu vă pasă de sănătatea noastră, spitalele arată cum arată, nu ați fost în stare să construiți unitati noi, multe funcționează fară autorizație. Am ajuns în situația în care ne e frică să mai mergem să ne internăm sau să ne facem analize. Mergem bolnavi și ne întoarcem și mai bolnavi, asta dacă ne mai întoarcem. Sau cum spunea eminența cenușie a politicii românești, Ralucuta Țurcan, să nu cumva „să ne trezim Doamne fereste, morți”

Totul a culminat cu situația de la Spitalul Foișor din Bucureșți devenit spital COVID. Imaginile cu pacienții grav bolnavi scoși pe tărgi sunt șocante. Vouă chiar nu vă este frică de nimic? Spunea cineva că este o pată pe sistemul de sănătate din Romania. Ce pată? Că sunteți negri cu toții, în frunte cu terminatorul de viruși, Raed Arafat. Nu se mai văd petele din cauza nuanței de negru care vă caracterizează pe toți.

Dumnezeu vă va judeca!

Related Articles

Back to top button