CRITICII

Ambasadorul SUA la NATO declară: SUA îl susţine pe deplin pe Mark Rutte ca viitor secretar general

NATO se află în proces de dezbatere și căutare a consensului pentru numirea următorului secretar general al Alianței Nord-Atlantice.

Washingtonul îl susține pe deplin pe actualul premier olandez, Mark Rutte pentru această funcție, dar apreciază că președintele Klaus Iohannis a decis să intre în competiție.

Ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, a subliniat că Washingtonul are cel mai mare respect pentru Klaus Iohannis și că se discută argumentele pro și contra celor doi candidați în cadrul Alianței. Ambasadorii celor 32 de țări membre NATO caută potențiali succesori pentru actualul secretar general Jens Stoltenberg și există o dezbatere în curs de desfășurare cu privire la calificările celor doi lideri. Se speră că în săptămânile următoare se va ajunge la un consens, dar momentul exact nu este cunoscut.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luna trecută că a decis să intre în competiție pentru funcția de secretar general al NATO, iar până acum 20 de membri NATO și-au anunțat sprijinul pentru Mark Rutte. Pentru obținerea poziției de secretar general al NATO este nevoie de consens și votul presupune unanimitate.

Related Articles

Back to top button