CRITICII

ANRE, instituție captivă intereselor politice, sinecurilor plătite regește de către statul român

ANRE ar trebui să fie principala autoritate care să îi protejeze pe români de abuzurile furnizorilor de energie, însă atâta vreme cât instituția a fost deprofesionalizată la nivel de conducere, nu putem avea așteptări.

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie alocă 10 milioane lei pentru o campanie de informare a clienților casnici de energie electrică și gaze cu privire la drepturile lor. Anunțul a stârnit o serie de controverse, în condițiile în care ANRE a fost de mai multe ori acuzată de lipsă de reacție și implicare exact în momentele în care consumatorii aveau nevoie de protecție în fața furnizorilor.

Cel mai bine ar fi ca cei de la ANRE ar trebui să se ocup cu ceea ce sunt însărcinați, și anume să monitorizeze domeniul energetic și să propună soluții pentru ca românii să aibă parte de prețuri accesibile la energie.

Șefii instituției sunt printre cei mai bine plătiți bugetari. Pentru ce primesc sume mari de bani daca nu excelează cu nimic? Dacă nu există rezultate? În România au crescut la valori uriașe prețurile la energie, dar cu toate astea ANRE nu a făcut nimic. La fel ca multe alte instituții, și aceasta este captivă intereselor politice, sinecurilor plătite regește de către statul român.

ANRE trebuie să fie scăpată din ghearele politice, iar în conducerea instituției să fie oameni care cunosc domeniul energetic și au soluții la problemele cu care domeniul energetic se confruntă.

Related Articles

Back to top button