CRITICII

Guvernul a găsit vina pentru protestele fermierilor: AUR și George Simion

După exemplul din Germania al fermierilor, care au blocat marile orașe cu utilaje agricole, fermierii români au pornit spre București. O coloană formată din peste 120 de autoturisme și camioane, precum și zeci de tractoare se îndreaptă la această oră spre București. Fermierii invocă probleme legate de legile arendei, a forței majore (calamitățile naturale) și reglementările privind conducerea tractoarelor și cu carnet categoria B, nu doar cu Tr. Agricultorii invocă și blocaje la plata subvențiilor și cer intervenția statului pentru protejarea producătorilor agricol față de importurile ieftine și prețurile mici la cerealele produse de ei.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi dimineață, la sediul Ministerul Transporturilor, cu reprezentanții Confederațiilor și Asociațiilor relevante de transportatori, în urma protestelor din țară al acestora. Protestatarii se plâng de creșterea prețului la RCA și motorină.

Transportatorii s-au plâns ministrului de prețurile la RCA, și au făcut solicitări privind posibilitatea conducerii tractoarelor, utilizând permise de categoria B.

Related Articles

Back to top button