CRITICII

Armata primește de două ori mai mulți bani decât educația. Profesorii nu, războiul da

Pentru prima dată în istoria sa, Armata României va avea la dispoziție un buget care depășește 20 de miliarde de euro, mare parte din bani fiind destinați achiziției de tehnică militară, în contextul situației internaționale extrem de tensionate și mai ales a războiului care se desfășoară la granița României, în Ucraina.

Ministerul Apărării Naționale va avea la dispoziție un buget de peste 95 de miliarde de lei în 2024, cu aproape 45% mai mare decât sumele alocate în 2023. Practic, față de ce se va fi cheltuit până la finalul acestui an, MAPN va dispune de 30 de miliarde de lei în plus, majoritatea destinați achiziției de armament, în contextul tensiunilor internaționale și al obligațiilor României ca parte din NATO.

Conform datelor făcute publice, cu tot cu suma cheltuită în 2023, în cei cinci ani care includ și 2027 România va investi aproape 320 de miliarde de lei în Armată, adică peste 60 de miliarde de euro.

Ministerul nu a declarat încă investițiile pe care dorește să le facă în sistemul educațional , ceea ce ne face să credeam că ele nu există.

Related Articles

Back to top button