CRITICII

AUR solicită BNR-ului echilibru în gestionarea masei monetare în anul electoral

Alianţa pentru Unirea Românilor a adresat, guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, o scrisoare în cadrul căreia şi-a exprimat îngrijorările cu privire la impactul pe care anul electoral 2024 îl va avea asupra situaţiei economice a României.

”Prin Marius Lulea, prim-vicepreşedinte, AUR şi-a exprimat îngrijorarea referitoare la presiunea pusă asupra sistemului monetar şi a transmis pe această cale că nu îşi doreşte sub nicio formă ca această presiune să se accentueze. De asemenea, prim-vicepreşedintele AUR a subliniat preocuparea faţă de volumul crescut al împrumuturilor asumate de statul român, cu scopul aparent de a acoperi costurile birocraţiei, fără a genera investiţii semnificative în dezvoltarea economică reală”, a transmis AUR, într-un comunicat de presă.

Formaţiunea apreciază că ”această abordare a anului electoral ar putea conduce la presiuni inflaţioniste şi la diminuarea puterii de cumpărare a populaţiei”.

,,Într-un an electoral, suntem conştienţi de provocările adiţionale cu care se confruntă BNR, dar vă încurajăm să puneţi interesele românilor şi ale antreprenorilor în prim-planul deciziilor dumneavoastră, depăşind consideraţiile politice şi electorale.” a precizat , Marius Lulea .

Related Articles

Back to top button