CRITICII

Borduri de cauciuc – ultima invenție de furat bani a primăriei lui Emil Boc

Primăria Municipiului Cluj-Napoca, sub conducerea lui Emil Boc, a investit sume semnificative în aparate de joacă și fitness în aer liber, încheind contracte de peste 42,5 milioane de lei între 2019 și 2023. Recent, s-a anunțat o investiție de 9,5 milioane de lei pentru achiziționarea de dale și borduri din cauciuc și covoare turnate antitraumă. Aceste contracte sunt, în general, adjudecate de aceleași companii, precum Dupex SRL și Histria International SRL.

Primăria a publicat un anunț de participare pentru un contract-cadru de furnizare de dale și borduri din granule de cauciuc, covoare turnate din cauciuc, tartan, pardoseală outdoor și ecologică, cu un buget estimat de 9.505.720 de lei cu TVA inclusă. Aceste achiziții sunt destinate locurilor de joacă și fitness din diverse spații din oraș, cu scopul de a crește siguranța și aspectul estetic.

Contractele anterioare arată că majoritatea afacerilor sunt câștigate de Dupex SRL și Histria International SRL, companii controlate de Ioan Dura și familia Bosînceanu. Primăria a încheiat contracte și pentru echipamente de fitness, reparații și întreținere a aparatelor de joacă, în valori considerabile. Acest model de atribuire a contractelor ridică semne de întrebare privind transparența și concurența în achizițiile publice.

Related Articles

Back to top button