CRITICII

Situație bizară: Milioane de români nu plătesc impozitul, merg cu banii la ghișeu și nu pot achita

Statul român își îndeamnă cetățenii să fie mereu la zi cu plata impozitelor, indiferent dacă este vorba de impozitul pe casă sau de cel pe locuință. Cu toate acestea, există o categorie de persoane care nu plătesc acest impozit.

În timp ce mulți români încearcă să respecte termenele, există o categorie care nu plătește impozit. Și nu pentru că nu ar vrea, ci pentru că le este imposibil. Acum, întrebarea care se ridică este cum s-a ajuns aici.

Statul le interzice anumitor categorii de persoane să plătească impozitul. Nu pentru că nu ar vrea să colecteze taxe de la ele, ci pentru că, potrivit legislației în vigoare, nu poate face acest lucru.

Puțină lume știe, dar și achitarea taxelor către stat se face într-o anumită ierarhie. Amenzile intră și ele tot la taxe pe care statul le încasează, iar ca poziționare în rândul obligațiilor, se află înaintea impozitelor.

Mai exact, dacă o persoană are amenzi pe numele ei, pe care refuză să le plătească sau pur și simplu le-a uitat, nu poate plăti impozitul local. Acesta poate fi achitat doar după plata amenzilor , inclusiv cele de circulație sau cele de STB.

Related Articles

Back to top button