CRITICII

Cadou pentru viitoarele generații – Guvernul Ciucă a început anul 2023 cu un împrumut de 4 miliarde de dolari la o dobândă record

Guvernul Ciucă-Ciolacu a împrumutat aproape 4 miliarde de dolari la o dobândă record, în prima ieșire pe piața externă din acest an.

Astfel, Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor, a împrumutat 3,992 miliarde de dolari pentru a finanța deficitul și a refinanța datoria publică

Sunt probleme mari în economia țării și ele sunt generate de către cheltuielile bugetare prea mari.

Peste 93% din cheltuielile bugetare sunt pentru plata salariilor și pensiilor, mai puțin de 7% din bugetul de stat se duce spre investiții. România nu construiește drumuri, spitale sau școli, dar are bani pentru pensii speciale. Banii se duc spre plata salariilor și ale altor cheltuieli birocratice ale statului.

Dobânda oferită la ultimele credite luate a fost de 8%. Este vorba despre cea mai ridicată dobândă la care se împrumută un stat în Europa iar dobânzile sunt mari deoarece statul nu conferă încredere.

România are nevoie de bani pentru investiții însă acest lucru nu se face. Banii luați nu se duc spre construcția de autostrăzi, de școli sau de spitale.

Related Articles

Back to top button