OPINII

Ce va face Rareș Bogdan la alegerile din 2024? Va tăia din nou pensiile speciale în 30 de zile?

Numărul unu pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan, susținea în 2019 că liberalii vor elimina pensiile speciale în primele 30 de zile de când vor ajunge la guvernare. Iată că a ajuns vremea ca PNL să ajungă la guvernare, în diferite alianțe și înțelegeri, iar minunea tot nu s-a întâmplat.

În 2022, Rareș Bogdan încă susține că ar tăia pensiile speciale „mâine dimineață”, dar nu poate, pentru că este un om într-o coaliție.

Nu numai că nu au fost tăiate pensiile speciale, dar foștii parlamentari români și-au redobândit pensiile speciale „anulate” de o lege adoptată prea repede, conform judecătorilor de la Curtea Constituțională.

De-a dreptul șocant este că statul român este obligat să plătească zeci de mii de lei pensii speciale parlamentarilor români într-o situație economică destul de complicată.

Prețurile la gaz, energie și combustibili s-au dublat în ultimele luni. Guvernele PSD și PNL au promis prețuri mai mici după liberalizare dar au mințit ca de obicei. Companiile din energie au încasat sume enorme de bani, la fel și statul din accize, impozite și taxe.

Președintele României a ținut să precizeze că toate nenorocirile năpustite asupra țării se datorează factorilor externi, nicidecum de proasta guvernare a partidelor din ultimii 30 de ani.

Miliarde de euro ne costă pensiile speciale în fiecare an, statul român fiind nevoit să se împrumute cu dobânzi record. Deși au trecut trei ani de la promisiunea lui Rareș Bogdan cu privire la tăierea pensiilor speciale, acesta își permite să intervină în criza economică.

Cu un venit lunar de zeci de mii de euro ca europarlamentar PNL îți permiți să ieși în spațiul public și să declari că „românii vor fi răbdători, căci așa suntem de 2000 de ani”, în contextul scumpirilor la alimente și energie.

Așadar, Rareș Bogdan are ocazia de a mai promite încă o dată, la alegerile din 2024, tăierea tuturor pensiilor speciale în 30 de zile. Cine l-o mai crede nu se știe. Se știe doar că internauții au deja sute de glume pe acest subiect.

Related Articles

Back to top button