OPINII

Judecătorii CCR îl scapă pe Ciucă – Titlurile de doctor obținute prin plagiat vor putea fi retrase doar în instanță

Judecătorii CCR nu au vrut să îi strice apele președintelui Iohannis, așadar i-au făcut un cadou premierului Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat în cazul titlului de doctor. Cu un premier declarat oficial plagiator, guvernul lui Iohannis ar fi părut nepotrivit chiar și pe plan extern.

Teza de doctorat a premierului este analizată în prezent la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare(CNADTCU), dar având în vedere ultima decizie a CCR, Ministerul Educației nu va mai putea retrage titlurile de doctor obținute prin plagiat, ci va trebui să meargă în instanță pentru a dovedi frauda.

Unii ar spune că este o decizie dată cu dedicație pentru guvernul Ciucă, voi ce credeți?

De asemenea, decizia CCR ar face ca cei 30 de doctori pentru care Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a Serviciului Român de Informații a dechis procese pentru retragerea titlurilor de doctor să rămână cu tilurile.

Așadar, prin această decizie a CCR vor fi avantajați „hoții intelectuali”.

Mai mult, Nicolae Ciucă s-a folosit de toate pârghiile legislative să încetinească analiza tezei sale de doctorat de către o comisie a CNATDCU, singura autoritate cu atribuții pe acest domeniul.

Cum mulți dintre judecătorii din România au trecut printr-un filtru politic, s-a făcut în așa fel încât analiza tezei să fie blocată. Timp de câțiva ani nu este posibil să mai existe o soluționare.

Acest lucru nu mai este valabil, deoarece ultima decizie a CCR, va face, practic, imposibil retragerea titlului de doctorat a premierului.

Reamintim faptul că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, relatează Press One.

Despre ce Românie Educată vorbeste Klaus Iohannis ?

Închide ochii și nu reacționează în niciun fel la aceste serioase acuzații care afectează inclusiv imaginea externă a României!

Related Articles

Back to top button