Politrucul Câmpeanu raportează depășirea planului de vaccinați la hectar!

Dacă pe vremuri, activiștii de partid și alți agarici tari în clanță se lăudau cu depășirea producției de cărbune, oțel, cereale, lapte, carne și practic orice altceva ce românul nu vedea decât la televizor, astăzi a venit rândul altor agarici să se laude cu altceva. Și fiindcă oțel, cereale și cărbune nu mai producem de mult, că au avut unii – nu spui ține, persoane importante – grijă să ne tragă pe dreapta, cu ce să se mai laude drăguții de guvernanți decât cu depășirea planului la vaccinați?

Așa procedează de vreo câteva zile Sorin Cîmpeanu, sinistrul Educației (nu e greșeală de tipar, el însuși e o greșeală). Cîmpeanu nu pierde nicio ocazie să se facă de râs când e invitat la televiziunile lătrăilor de partid – alea care au primit bani grei în pandemie ca să laude „mărețele realizări” ale guvernului. Nu știu dacă ați observat, dar Cîmpeanu nu e doar ocrotitorul plagiatorilor, ci este el însuși un plagiator: repetă ca papagalul tot ce spun Iohannis, Cîțu, Arafat sau alții mai șmecheri. Ca să nu mai zic că, atunci când debitează și el păreri proprii, și le schimbă cel târziu a doua zi, după ce iese, de pildă, Iohannis, la televizor și anunță altceva decât tocmai ce spusese Cîmpeanu.

Cîmpeanu a venit aseară la clănțăii de la Digi să se laude cu cât a crescut rata de vaccinare în ultima vreme, printre profesori și educatori. Și a dat și exemple de stahanoviști ai vaccinării: „Am contactat-o astăzi pe doamna director Elena Fulga, grădiniţa 111, rata de vaccinare 100%, 34 de cadre didactice din 34, un exemplu absolut remarcabil. Directorul şcolii are un rol foarte important. Avem acest exemplu, mulţumesc public pentru modul în care într-o manieră demnă de un cadru didactic cu experienţă a ştiut să gestioneze relaţia cu colegii care nu au fost toţi convinşi de la bun început, mi-a spus, să se vaccineze. Mai ales cei tineri au avut rezerve. Dar a luat acele măsuri care au condus la rata de vaccinare de 100%.  În schimb, acolo unde directorul este antivaccinist, vom găsi o rată foarte scăzută de vaccinare, acesta este adevărul”, a declarat ministrul, înfoiat ca un curcan pe șpeis.

Ce nu a spus el a fost că vaccinarea asta masivă, de 100%, cum numai comuniștii mai raportau pe vremuri, nu reprezintă rodul muncii de convingere a directorilor, ci al unui șantaj ordinar, practicat de guvernanți. Iar „antivacciniștii”, pe care el îi acuză cum acuzau pe vremuri tovii peceriști „chiaburii”, nu se opun, de fapt, vaccinului, ci obligativității lui. Degeaba sunt profesorii 100% vaccinați, că virusul tot se transmite. În clase sunt zeci de elevi și oricare dintre ei, vaccinați sau nevaccinați, poate duce virusul de colo-colo. Chiar și profesorii vaccinați îl pot duce mai departe, la alți vaccinați sau nevaccinați. Unii vor scăpa, alții, chiar și vaccinați, nu (exemplul lui Mîțu-Stoian este cel mai recent, în acest sens).

Citește și: DE CE NU SE VACCINEAZĂ ROMÂNII?

Nu mai vorbesc de cota de 60% de profesori vaccinați: asta îmi amintește de cotele pe care le stabilea Stalin, când împușca „dușmani ai poporului”. Nu interesa pe nimeni dacă oamenii respectivi erau sau nu vinovați: ei trebuiau, pur și simplu, împușcați, ca să se facă norma decisă de „tătucul popoarelor”. Așa și cu profesorii lui Cîmpeanu: cota de 60% este absolut aiuristică și scoasă din burtă, căci nu are nici vreo justificare științifică, nici temei legal. Dacă-l interesa cu adevărat calitatea învățământului, sinistrul Educației ar fi trebuit să știe că prin decizia asta tocmai pe elevii mai defavorizați, din mediul rural, unde rata de vaccinare e scăzută, îi dezavantajează, pentru că ei vor rămâne să facă școală online – adică nu vor face niciun fel de școală, de vreme ce guvernul nu s-a sinchisit să le ofere condiții pentru online, fiind ocupat cu congrese și tăieri de panglici.

Nu era mai bine, domnilor politruci, ca în loc să impuneți vaccinarea prin șantaj, să faceți testare, depistare și izolare? Dacă ați fi testat masiv, atât vaccinații, cât și nevaccinații, ați fi depistat rapid cazurile de covid și le-ați fi izolat, prin carantine serioase, numai pe ele, nu toată populația. Așa, interzicându-le nevaccinaților să mai iasă și din case, dar permițându-le vaccinaților să meargă unde vor, cum vor și câți vor, nu ați făcut decât să răspândiți virusul. De fapt, cred că ăsta a și fost scopul vostru: ca boala să se întindă cât mai mult și criza să fie cât mai mare, ca având acoperirea asta să puteți guverna împreună, PNL și PSD, pentru „salvarea țărișoarei”. Deși voi nu sunteți salvatorii României, ci mai curând groparii ei.

Citește și:

Liberalii vorbesc de responsabilitate și salvarea țării, dar de cine, că ei au condus-o?

ALEXANDRU SĂRARU: ROMÂNIA EȘUATĂ SAU ROMÂNIA NE(EDUCATĂ)?

Arafat habar nu are cine-a pus rata de vaccinare