CRITICII

Ciolacu bate câmpii: PSD e cel mai european partid – PSD e partidul care a distrus România

În discursul său recent, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a susținut că partidul său este cel mai european din România, deși istoricul său este asociat cu practici neeuropene și legături cu partidele comuniste din Rusia și China. PSD a fost criticat pentru gestionarea tranziției de la comunism la capitalism, fiind implicat în scandaluri de corupție și acapararea resurselor de stat în beneficiu personal.

Deși Ciolacu vorbește despre orientare europeană, lipsa unor reforme profunde în interiorul partidului demonstrează o continuare a practicilor trecute. PSD rămâne un partid corupt, dominat de baronii locali și infractori precum Paul Stănescu, Lia Olguța Vasilescu, Gabriela Firea și alții.

Discrepanța dintre discursul PSD și realitatea economică și socială a României este evidentă, cu datoria statului la cote istorice și probleme structurale ce pot fi atribuite guvernărilor PSD. Infrastructura deficitară, sistemul de sănătate subfinanțat și educația slab dezvoltată sunt rezultate directe ale politicilor PSD.

Încercarea PSD de a se prezenta ca un partid neomarxist al valorilor europene este contrazisă de istoria și acțiunile sale anterioare. Capacitatea PSD de a se reforma este pusă sub semnul întrebării, având în vedere conducerea controversată a lui Marcel Ciolacu, fost bișnițar din Piața Mare de la Buzău.

Related Articles

Back to top button