CRITICII

Ciolacu taie din bursele a 16.000 de elevi. Dacă el a putut fără școală, de ce nu ar putea și alți români

Prin adoptarea „ordonantei trenulet,” Guvernul PSD-PNL taie si bursele acordate de companii pentru elevii din invatamantul dual. Aceasta masura afecteaza mai ales copiii proveniti din familii cu posibilitati reduse, care beneficiau de burse oferite de companii si care reprezentau o sursa esentiala de finantare pentru clasele de invatamant dual.

Prin decizia celui mai slab guvern din ultimii 33 de ani, de a elimina deductibilitatea burselor date de companii pentru elevii din invatamantul dual, se compromite sansa acestor copii de a obtine o pregatire profesionala in domenii precum sudura, strungarie, mecanica, electricitate, brutarie, adesea provenind din medii defavorizate. Este mentionat faptul ca exista o criza de resurse umane in aceste meserii, iar aceasta masura nu aduce beneficii nici bugetului, nici pietei muncii.

In prezent, un elev din invatamantul dual, care se specializeaza, de exemplu, in meseria de instalator, primeste o bursa lunara de 200 de lei de la Ministerul Educatiei, la care se adauga contributia companiilor. Cei 16.000 de elevi din invatamantul dual vor fi afectați de acestă decizie anti-românească a guvernării PSD-PNL.

Bugetul pensiilor speciale va ajunge la 15,7 miliarde de lei, o crestere cu 18% fata de 2023.

Related Articles

Back to top button