CRITICII

George Simion, candidatul AUR la Președinția României, trage un semnal de alarmă: „Țăranul român este abandonat de către stat”

Într-un dialog interesant, George Simion, candidatul AUR la Președinția României, a adus în atenție o problemă gravă cu care se confruntă fermierii. El a citat un fermier român nemulțumit de prețul mic oferit de procesatori.

Într-un dialog interesant, George Simion, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la Președinția României, a adus în discuție o problemă deosebit de gravă cu care se confruntă agricultorii din țara noastră. Simion a subliniat că „țăranul român este abandonat de către stat”, punând în lumină dificultățile majore cu care se confruntă producătorii agricoli în lipsa unui sprijin adecvat din partea autorităților.

Un fermier român, a fost citat spunând: „E 1.4 lei pe litru de lapte la Lactalis, dar guvernanții noștri nu-s de bună credință, ei țin cu ursul.” Această declarație ilustrează frustrarea și disperarea micilor producători, care se simt neglijați și trădați de cei care ar trebui să le apere interesele.

George Simion a argumentat că prețul de achiziție de 1.4 lei pe litru de lapte este mult prea mic pentru a asigura sustenabilitatea fermierilor, în condițiile în care costurile de producție sunt în continuă creștere. „Este inadmisibil ca în România anului 2024, fermierii să fie forțați să vândă laptele la un preț care nu acoperă nici măcar costurile de producție. Aceasta este o problemă sistemică ce necesită intervenția urgentă a statului pentru a reglementa piața și a proteja producătorii locali”, a declarat Simion.

În cadrul discuției, Simion a propus o soluție concretă pentru a ajuta producătorii de lapte: acordarea de finanțare nerambursabilă, totală sau parțială, pentru colectarea laptelui de la țărani și distribuirea acestuia la nivel regional. Aceasta ar asigura că distanța maximă de parcurs până la primul centru de colectare nu va depăși 50 de kilometri, facilitând astfel accesul fermierilor la piețele de desfacere și reducând costurile de transport.

„Țăranul român este sufletul națiunii noastre. Dacă nu îl sprijinim acum, riscăm să pierdem o parte esențială din identitatea și economia noastră”, a concluzionat George Simion.

Într-o perioadă în care mulți români simt că vocea lor nu este auzită, mesajul lui George Simion rezonează puternic. Rămâne de văzut dacă autoritățile vor răspunde acestui apel și vor lua măsuri pentru a remedia situația critică a fermierilor români.

Related Articles

Back to top button