CRITICII

Ciucă și Ciolacu pregătesc masacrarea Codului Administrativ în interesul traseiștilor

În prezent, un ales local aflat în funcție, care candidează din partea altui partid decât al celui din partea căruia a fost ales în urmă cu patru ani, își pierde mandatul. În această situație s-ar putea afla numeroși primari din toată țara. Dacă alegerile locale s-ar fi organizat la termen, nu ar fi fost o problemă majoră, însă devansarea cu trei luni a alegerilor va presupune că primarii traseiști rămân fără trei luni din vechile mandate.

„Rămân câteva luni de maandat care, în conformitate cu prevederile legii, actuali aleși trebuie să își ducă mandatele până la capăt. Este nevoie de o corelare între ceea ce înseamnă alegerea din 9 iunie și ducerea mandatului până la final. Trebuie să ne referim și la faptul că în România alegerile pentru primari, consilieri locali, consilii județene au avut loc în luna iunie și, odată cu pandemia, s-a produs acest decalaj. Ca atare, și acolo sunt câteva elemente care trebuie recalibrate. În felul acesta, la nivelul specialiștilor pe administrație vom avea analize și propuneri în ceea ce înseamnă modificarea Codului Administrativ”, a declarat Nicolae Ciucă, în conferința de presă în care s-a anunțat comansarea alegerilor.

Astfel, Nicolae Ciucă sugerează inclusiv o scurtare a viitoarelor mandate ale aleșilor locali, pentru ca alegerile locale din 2028 să aibă loc în luna iunie.

Related Articles

Back to top button