CRITICII

Condiții inumane în azilul groazei: Abuzuri medicale și igienă precară sub conducerea PNL&PSD

Un recent scandal zguduie azilul de bătrâni din Voluntari, unde se dezvăluie condiții de trai inumane și abuzuri medicale șocante. O anchetă a dezvăluit că rezidenții au fost supuși la înfometare, batjocură și exploatare financiară, în timp ce personalul a administrat medicamente sedative în mod abuziv. Într-unul dintre cazuri, o asistentă medicală generalistă și-a încălcat jurământul și a pedepsit o beneficiară care acuza dureri abdominale prin administrarea unei pastile de Diazepam, sub pretextul că era un medicament pentru afecțiuni digestive.

Martorii au raportat că pacienta a solicitat un medicament pentru problemele de stomac, iar asistenta i-a promis un Metroclopramid. Cu toate acestea, în schimb, i s-a dat o pastilă de Diazepam. Într-un alt incident, o altă pacientă a cerut asistență medicală pentru a se simți rău, dar asistenta a acuzat-o că se preface și i-a administrat aceleași pastile de Metroclopramid. Pacienta a devenit somnolentă și a adormit cu mâncarea în gură, dezvăluind că i s-a administrat Diazepam și că va dormi timp de 15 ore.

Pe lângă aceste abuzuri medicale, centrele de asistență socială privată au fost afectate și de probleme de igienă. Infestările cu insecte, cum ar fi ploșnițele și păduchii, erau o problemă frecventă. Cu toate acestea, serviciile de deratizare, dezinfecție și dezinsecție erau tratate formal, iar angajații foloseau substanțe chimice care nu erau disponibile în comerț și ar fi trebuit utilizate doar de personal specializat de la firme autorizate.

Ancheta a scos la iveală că unul dintre angajați intenționa să utilizeze aceste substanțe de dezinsecție fără a solicita serviciile specializate, deși fusese avertizat de un expert autorizat că acestea pot provoca chiar moartea persoanelor care utilizează respectivele spații.

Autoritățile au fost alertate de aceste practici inacceptabile și au dispus măsuri urgente pentru a proteja rezidenții vulnerabili și pentru a asigura respectarea standardelor de îngrijire și igienă în azilul respectiv.

Related Articles

Back to top button