CRITICII

Cornel Nistorescu: Toni Greblă nu greblează nimic

Unul dintre aspectele importante ale anului electoral este legat de listele cu semnături de susținere. Legea electorală prevede că partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice sau alianțele electorale trebuie să însoțească listele de candidați cu cel puțin 200.000 de susținători, în timp ce un candidat independent trebuie să fie susținut de cel puțin 100.000 de alegători.

Aceste cerințe ridicate de număr de semnături pot fi dificil de îndeplinit, iar procedura de verificare a autenticității semnăturilor poate fi greoaie și costisitoare. Există suspiciuni că semnăturile pot fi falsificate și că nu sunt verificate în mod corespunzător. De asemenea, există critici că aceste prevederi din lege pot descuraja implicarea populației în procesul electoral și pot fi folosite pentru a taxa sau elimina partidele sau persoanele incomode.

Cu toate acestea, Președintele AEP, Toni Greblă, a declarat că Alianța PSD-PNL a îndeplinit numărul de semnături necesare pentru a depune lista de candidați la Biroul Electoral Central. Cu toate acestea, există îndoieli cu privire la autenticitatea acestor semnături și la eficiența controlului lor.

În concluzie, prevederile privind numărul de semnături de susținere pot fi considerate o tehnică de demotivare a implicării populației în procesul electoral și pot fi utilizate pentru a taxa sau elimina partidele sau persoanele incomode. Există îndoieli cu privire la autenticitatea semnăturilor și la eficiența controlului lor.

Related Articles

Back to top button