CRITICII

De frica AUR, PNL și PSD vor alegeri în aceeași zi în 2024!

AUR creste constant în sondaje, iar acest lucru îi înnebunește pe cei de la PSD și PNL. Sondajele de casă ale partidelor din coaliție sunt mincinoase, iar PSD și PNL nu vor obține peste 50% la alegerile din 2024. Planurile le sunt încurcate, iar disperarea lor a atins cote maxime.

Doresc să încalce din nou Constituia și pregătesc comasarea celor 4 tipuri de alegeri (locale, parlamentare, Europarlamentare, prezidențiale), în aceeași zi. Nu îi interesează că există o decizie a Curții Constituționale care specifică clar că alegerile nu se pot afecta reciproc.

Românii aleg în mod diferit la alegerile locale față de cele parlamentare sau prezidențiale. Ticăloșii de la guvernare vor că primarii să convingă cetățenii care vin la vot să pună ștampila și pe partidele pe care le susțin.

Justificarea este de-a dreptul penibilă: așa se va face economie. Nu mai bine facem economie eliminând subvenția publică? Nu mai bine facem economie tăind pensiile nesimțite, pensiile speciale, salariile celor numiți politic? Nu mai bine facem economie oprind jaful din firmele care au contracte fictive sau supraevaluate cu statul?

O inițiativă similară a avut și Emil Boc, când era premier, în 2012, însă Curtea Constituțională(CCR) a spus că nu se poate.

Argumentele lui au fost desființate de o decizie a Curții Constituționale din 2012. La vremea respectivă, Emil Boc ca premier și-a asumat răspunderea pe un proiect de lege care prevedea organizarea alegerilor locale și parlamentare la aceeași dată. CCR a declarat-o neconstituțională. Dincolo de modalitatea de adoptare a legii, prin asumare, considerată neconstituțională, judecătorii au venit și cu alte argumente de neconstituționalitate intrinsecă.

Nici tehnic nu este posibil așa ceva: termenele la care expiră mandatele parlamentarilor, primarilor și consilierilor locali nu se suprapun.

Alianța pentru Unirea Românilor se va opune încălcării prevederilor constituționale și deciziilor Curții Constituționale!

Related Articles

Back to top button