CRITICII

Decizie care ar putea pune România pe gânduri , noua introducere de lege chiar la graniță : Serbia reintroduce serviciul militar obligatoriu

Ministrul sârb al apărării, Milos Vucevic, a anunţat Statul Major al Forţelor Armate sârbe că va prezenta preşedintelui Serbiei şi Parlamentului o iniţiativă de programă militară obligatorie .

Ministerul Apărării sârb propune serviciul militar obligatoriu de până la patru luni. Inițiativa se bazează pe o evaluare a situaţiei de securitate din ţară.

„După 13 ani, avem nevoie să umplem rândurile rezervei militare . Nevoile noastre de securitate sunt să avem noi recruţi care să fie mereu gata să protejeze ţara. Înţelegem riscurile de securitate. Aceasta nu este o nevoie care este caracteristică doar Serbiei ci și multor altor ţări europene care s-au gândit sâ reintroducă serviciul militar obligatoriu”, a explicat Ministrul Apărării sârb .

El a declarat de asemenea că a luat decizia de a și majora salariile armatei cu 10%, punând pe seama importanței unei armatei care să se dedice în totalitate.

Related Articles

Back to top button