CRITICII

Prețuri mari. Salarii mici. Conducători neinteresați de viețile românilor

România are unul dintre cele mai scăzute niveluri de trai din Europa. Avem unul dintre cele mai mici salarii la nivelul Uniunii Europene, acesta reprezentând o cincime din salariul mediu UE, iar tarifele și prețurile jumătate din media UE.

Inflația a crescut la 8,2% față de anul precedent. Costul energiei a crescut cu aproape 15%, iar gazele naturale s-au scumpit cu 51,57%. Petrolul, electricitatea și gazele naturale s-au scumpit în întreaga lume, însă România deține Hidroelectrica. Dacă mai marii statului ar vrea să ajute societatea românească, am putea beneficia de energie electrică mai ieftină.

Facturile la energie electrică și gaze au explodat, cetățenii români nu își permit să le achite. Oamenii ajung să își vândă lucruri din casă sau chiar să se sinucidă.

Această creșterea a prețurilor este vizibilă la orice pas. Sigur ai observat că achiziționarea produselor alimentare, vizitele la saloanele de înfrumusețare, a hainelor, a nopților de cazare, plinul de combustibil sau a facturilor la energie electrică și gaze au devenit mult mai costisitoare decât înainte.

Statul dorește redeschiderea rapidă a economiei. După o mare perioadă de izolare, românul s-a săturat de restricții și a început să meargă din nou la restaurat, să călătorească, să revină la viața de dinaintea pandemiei. Tot ce românul a reușit să economisească în această perioadă, se va lovi puternic de noile scumpiri. În acest sens, companiile și-au majorat prețurile fără a pierde clienții. Dată fiind situația pandemică, lanțurile de aprovizionare au întâmpinat probleme și costurile au fost crescute.

Cerem oamenilor care ne conduc să găsească soluții, să vină în ajutorul populației. Însă oamenii care ocupă scaunele înalte ale acestei țări nu știu care este salariul minim net, nu știu cât costă o călătorie cu mijlocul de transport în comun sau cât costă o pâine.

Poate că dacă analizăm salariul mediu net nu stăm atât de rău, însă salariul minim este indicator al nivelului de trai.

Ne aflăm într-un cerc vicios, lucru care se întâmplă inclusiv în programul de Guvernare. Din acest motiv, românii sunt împinși să plece din țară.

Related Articles

Back to top button