CRITICII

Fermierii spanioli au blocat supermarketurile, din cauza faptului că produsele din import nu trebuie să respecte aceleași reguli care li se impun lor

În Andaluzia, fermierii spanioli au mers cu tractoarele la supermarketuri, pentru a semnala că pentru fructele din Egipt, Maroc și Costa Rica, nu trebuie respectate aceleași reguli care li se impun lor.

Fermierii au dat buzna în supermarketurile din Andaluzia, în încercarea de a atrage atenția asupra importurilor masive din state extracomunitare Uniunii Europene, potrivit TVR Info.

Ei au semnalat că supermarketurile sunt pline de produse din import mult mai ieftine decât ale lor, deoarece nu trebuie să respecte aceleași cerințe sau standarde impuse agricultorilor din Uniunea Europeană.

Spania, care este unul dintre cei mai mari producători de fructe la nivel mondial, se află pe locul 2 în Europa în ceea ce privește importurile din spațiului comunitar.

Spania se confruntă cu o problemă serioasă :
De pildă, ceapa și cartofii sunt aduși din Egipt, roșiile și ardeii din Maroc, bananele din Costa Rica, iar portocalele din Africa de Sud.

,,În ultimele săptămâni au avut loc proteste similare în întreaga Uniune Europeană. Fermierii se plâng de faptul că politicile UE  privind mediul și alte chestiuni reprezintă o povară financiară și fac produsele lor să fie mai scumpe decât importurile din afara UE” , a scris ABC News.

Comisia Europeană a făcut câteva concesii în ultimele săptămâni, inclusiv prin planuri de înjumătățire a utilizării pesticidelor și a altor substanțe periculoase. Cu toate acestea, protestele s-au extins.

Related Articles

Back to top button