CRITICII

Război Ucraina. Soldații ruși au mers prea departe

Atrocitățile comise de soldații ruși se înscriu în categoria crimelor de război. În ultimele zile, aceștia au ucis fără milia bătrâni și copii și au violat femei.

 În Bucea, peste 300 de civili au fost uciși cu sânge rece de armata rusă. Acești oameni nevinovați au pierit uciși în plină stradă, la lumina zilei, rușii comportându-se și acționând ca și cum n-ar avea nicio lege, fără să le fie teamă de consecințele faptelor lor. Mulți civili au fost uciși fără avertisment, având singura vină că se aflau în locul și în momentul nepotrivit. 

Violul, „noua armă” a armatei lui Putin

Soldații ruși au torturat, violat și ucis pe cine au întâlnit în cale. Comisarul pentru drepturile omului al Radei Supreme a Ucrainei, Ludmila Denisova, a vorbit despre trei cazuri de viol asupra civililor din Irpen și Bucea.

Primul caz este al unei fete de 14 ani din Bucea care a fost violată de 5 soldați ruși și care a rămas însărcinată în urma violului.

Un alt caz este cel al unui băiat de 11 ani, tot din Bucea, care a fost violat în fața mamei sale, aceasta fiind legată de scaun și obligată să se uite.

O altă tânără de 20 de ani din Irpen a fost violată brutal de trei soldați ruși.

  Trupul neînsuflețit unui bărbat zace pe o stradă, Bucea, 3 aprilie 2022,

Cazurile sunt mult mai multe. Numai că populația este încă în stare de șoc și multe atrocități nu au fost raportate. În Irpen, o fetiță de 9 ani a fost violată și apoi ucisă cu sânge rece de 11 soldați ruși.

Unii dintre localnici povestesc cum militarii ruși trăgeau în civili fără niciun fel de avertizare.

Martorii crimelor comise de ruși au descris că soldații ruși trăgeau în oamenii pe care-i întâlneau fără vreun motiv și fără să-i avertizeze. Ca și cum s-ar afla într-un joc video, nu în realitate, fără să se teamă de consecințe.

Rușii au pierdut războiul

În fapt, rușii au pierdut războiul. Chiar dacă nu recunosc. L-au pierdut din momentul în care au deschis focul asupra civililor. Niciodată nu li se va ierta asta. E posibil ca aceste fapte de violență extremă să fie modul lor de a se răzbuna, arătând în acest fel că nu acceptă înfrângerea.

Related Articles

Back to top button