CRITICII

România ca o pradă: Suma uriașă cheltuită de statul român, anul trecut, pentru a-i aduce pe fugari în țară

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat că, în ultimul an, sunt 1.000 de fugari întorşi în România, precizând că bugetul alocat acestora a fost de 10 milioane de euro. Alina Gorghiu a anunţat că există un proiect de lege prin care aceşti fugari să fie puşi să plătească banii pe care statul român îi cheltuie cu întoarcerea lor.

Alina Gorghiu a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Justiţiei face aceleaşi demersuri pentru fiecare fugar:

”Facem aceleaşi demersuri pentru fiecare fugar, în speţă, Ministerul Justiţiei este activ atunci când primim informaţii. Statele europene și statele din afara Uniunii Europene, ne comunică localizarea respectivei persoane. Şi atunci, instanţa din România elaborează și completează toată documentaţia. Noi o comunicăm statului din care vrem să extrădăm sau vrem să punem în executare mandatul european de arestare. Respectivele state, de cele mai multe ori, ne cer condiţiile din penitenciare. Aici intervine domnul director Halchin, directorul general ANP, care de fiecare dată face eforturi pentru a comunica statelor unde avem fugari faptul că România, îndeplineşte standardele din penitenciar pe care ni le impune Uniunea Europeană. Instanţa respectivă ia act şi decide”, a declarat Alina Gorghiu.

Related Articles

Back to top button