George Simion, președintele AUR, critică dur ordonanța pregătită de Guvernul Ciolacu privind impozitarea firmelor

George Simion, președintele AUR, critică dur ordonanța pregătită de Guvernul Ciolacu privind impozitarea firmelor

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a lansat un atac puternic împotriva planurilor Guvernului Ciolacu de a emite o ordonanță de urgență care, după părerea sa, va aduce prejudicii semnificative economiei românești.

Într-o declarație emoționată, Simion a acuzat Guvernul de intenția de a distruge o pătrime din firmele românești începând cu luna septembrie: „Ciolacule, nebunule care ești, oprește-te! O să termini mai mult de o pătrime din firmele românești. Mai mult de un sfert o să se închidă din septembrie încolo cu ce vrei să faci! Oprește-te!”

Președintele AUR a aruncat săgeți asupra Guvernului, acuzându-l că nu își îndeplinește promisiunea de a impozita multinaționalele cu 1% și că atacă în schimb microîntreprinderile și IMM-urile, ce constituie coloana vertebrală a economiei românești: „Nu era suficient ce vrei să faci în construcții. Termini construcțiile, termini pe cei care mai lucrau legal în agricultură. Acum ai coborât pragul la microîntreprinderi, faci o varză totală cu TVA-ul.”

Simion a îndemnat Guvernul să își reconsidere decizia de a introduce această ordonanță, avertizând că va conduce la falimentarea afacerilor românești. El a propus, în schimb, să se reducă din aparatul bugetar și să se implementeze un salariu minim brut de 5.000 de lei, cu taxare de 1.100 de lei.

Liderul AUR a acuzat guvernul de a utiliza luna august pentru a introduce aceste măsuri, când o mare parte a populației este în concediu, pentru a evita o reacție spontană sau un protest: „Și fac asta în august ca să nu poată exista o reacție spontană, un protest spontan. Toată lumea e plecată și nu vor ști decât în momentul în care ajung înapoi la muncă.”