CRITICII

George Simion, președintele AUR, critică dur ordonanța pregătită de Guvernul Ciolacu privind impozitarea firmelor

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a lansat un atac puternic împotriva planurilor Guvernului Ciolacu de a emite o ordonanță de urgență care, după părerea sa, va aduce prejudicii semnificative economiei românești.

Într-o declarație emoționată, Simion a acuzat Guvernul de intenția de a distruge o pătrime din firmele românești începând cu luna septembrie: „Ciolacule, nebunule care ești, oprește-te! O să termini mai mult de o pătrime din firmele românești. Mai mult de un sfert o să se închidă din septembrie încolo cu ce vrei să faci! Oprește-te!”

Președintele AUR a aruncat săgeți asupra Guvernului, acuzându-l că nu își îndeplinește promisiunea de a impozita multinaționalele cu 1% și că atacă în schimb microîntreprinderile și IMM-urile, ce constituie coloana vertebrală a economiei românești: „Nu era suficient ce vrei să faci în construcții. Termini construcțiile, termini pe cei care mai lucrau legal în agricultură. Acum ai coborât pragul la microîntreprinderi, faci o varză totală cu TVA-ul.”

Simion a îndemnat Guvernul să își reconsidere decizia de a introduce această ordonanță, avertizând că va conduce la falimentarea afacerilor românești. El a propus, în schimb, să se reducă din aparatul bugetar și să se implementeze un salariu minim brut de 5.000 de lei, cu taxare de 1.100 de lei.

Liderul AUR a acuzat guvernul de a utiliza luna august pentru a introduce aceste măsuri, când o mare parte a populației este în concediu, pentru a evita o reacție spontană sau un protest: „Și fac asta în august ca să nu poată exista o reacție spontană, un protest spontan. Toată lumea e plecată și nu vor ști decât în momentul în care ajung înapoi la muncă.”

Related Articles

Back to top button