CRITICII

Ghiță Flutur, alias ”Drujba Bucovinei”: Averi impresionante pe seama defrișărilor ilegale de pădure

Ghiță Flutur, baronul PNL al Sucevei, a fost acuzat de corupție și nepotism, familia sa deținând mai multe vile și mașini care nu pot fi justificate prin veniturile lor.

Ghiță Flutur, de profesie inginer silvic, a sărăcit și distrus județul Suceava, făcându-l pe ultimul loc în privința salariului mediu net din România. Este cunoscut drept Drujba Bucovina, omul care a lăsat nordul Moldovei fără păduri.

Primele contracte din România ale companiei austriece Schweighofer Holzindustrie au fost încheiate sub guvernarea Flutur. Statul român pierde anual miliarde de euro din cauza acestor tranzacții aranjate de reprezentanții Republicii Infracționale.

Ghiță Flutur a mai fost acuzat că și-a angajat fiica la ANCOM cu un salariu mare și și-a transferat averea pe numele copiilor săi.

Și-a creat propria rețea în silvicultură și administrație, ceea ce a dus la lipsa controlului bunurilor în județul Suceava și la un sistem de piloți, rude și relații care înlocuiesc meritocrația în administrația publică. Flutur ocupă în prezent funcția de prim-vicepreședinte al PNL și de președinte CJ Suceava.

Related Articles

Back to top button