OPINII

Iohannis, în 2019: „Abia când PSD va fi trimis în opoziție vom putea face România normală”

Astăzi, 24 noiembrie, se împlinesc exact doi ani de când președintele-plimbător și-a prelungit viza de turist pe încă cinci ani, impunându-se în fața Vioricăi Dăncilă, candidata PSD. Atunci, Iohannis a luat aproape 66% din voturi, într-un scrutin care a marcat însă cea mai slabă prezență la urne după 1989. Evident, atât președintele, cât și lingăii lui din PNL și din presă, s-au grăbit să se împăuneze cu această victorie, deși, la cum au stat lucrurile, în locul lui Iohannis ar fi putut să candideze și ficusul din hol, dulapul din dormitor sau foca de la circ, că tot ar fi învins-o pe Veorica.

Ceea ce aș vrea să le supun atenției celor 8% dintre români care, potrivit sondajelor, mai cred încă în cuvântul acestui Pinocchio cu nasul de lemn mai lung decât crosa de golf este discursul pe care l-a ținut Iohannis imediat după ce s-au anunțat rezultatele alegerilor: „E o victorie importantă. Este cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD. Sunt multe lucruri de reparat. Mă voi implica pentru a crea o majoritate formată din partidele democratice care vor duce România spre modernizare. Vă promit că voi fi un președinte total implicat pentru România. Trebuie să fim realiști, am câștigat o luptă importantă, dar războiul nu a fost câștigat. Trebuie să mergem la vot și la locale, și la parlamentare. Abia când PSD va fi trimis în opoziție, vom putea face România normală, așa cum ne-o dorim. În România normală, trebuie să fie alegătorii liberali, vor trebui să fie alegătorii USR-PLUS, alegătorii PMP și UDMR, și, da, în România normală trebuie să fie și alegătorii PSD. Eu nu am o problemă cu alegătorii PSD, eu am o problemă cu PSD.”

Citește și: Vor să supraimpoziteze micile companii ca să aibă bani pentru Pensiile Speciale de Lux

A fost suficientă simpla fluturare a amenințării cu suspendarea pentru ca Iohannis să lingă vârtos PSD-ul scuipat cu atâta dispreț acum fix doi ani. Pentru că e clar: pe Iohannis nu grija față de țară ori dorința de a pune capăt crizei politice sau de a da țării un guvern solid l-au determinat să pupe în cur acum toată protipendada pesedistă, toate țațele, de la Olguța la Firuța, care-l acuzau că nu e român, că nu a fost în stare să facă un copil și nici să înfieze. Pe el un singur lucru îl preocupă: grija față de propria piele. Iohannis știe prea bine cum și-a dobândit casele – pentru asemenea infracțiuni în orice țară civilizată ajungi la pușcărie. Or, el tocmai de asta a făcut și desfăcut guverne în ultimul an: fiindcă știa că, dacă fostul ministru userist Stelian Ion apuca să numească procurori independenți, și nu marionete butonate de la Cotroceni, Klaus risca, după ce-și termina mandatul, să meargă direct la Rahova și să vină doamna Carmen cu portocale la el.

Așa că, spre a evita o asemenea posibilitate, Iohannis a preferat să dea foc la țară și să-și instaleze din nou „guvernul meu”. Un guvern nu doar al lui, ci și al sistemului uselist care în urmă cu nu mulți ani defila tot cu Iohannis în frunte, pe post de „premierul de la Grivco”. Atunci, nu s-a putut, fiindcă mafioților li s-a opus un mafiot și mai țestos – Băsescu. Acum însă, când Băsescu își crește nepoțeii, iar USR și AUR nu au (deocamdată) suficientă forță în Parlament, s-a putut: PSD și PNL vor guverna împreună, adică vor fura împreună și banii de la PNRR, și pe cei de la „Anghel Saligny”, ba și oul de sub găină, ca să nu-și iasă din mână.

Dintr-un singur punct de vedere a avut Iohannis dreptate în ce spunea, acum doi ani: „Abia când PSD va fi trimis în opoziție, vom putea face România normală.” Cum președintele-trădător tocmai a adus PSD la putere, e clar că atâta vreme cât el va fi la Cotroceni, iar PSD și PNL vor împărți România, ca pe o pradă, țara asta nu are nicio șansă să devină normală, ci cel mult paranormală: nu vor trece trei ani și, veți vedea, mafia care acum e la putere, în frunte cu Iohannis, va face să dispară, ca prin magie, toate bogățiile țării, lăsându-i pe români în sapă de lemn.

Citește și:

PSD și PNL au bătut palma: vor fura România prin rotație

Liberalii vorbesc de responsabilitate și salvarea țării, dar de cine, că ei au condus-o?

Iohannis, Ciucă și Ciolacu au împărțit portofele, nu portofolii

Related Articles

Back to top button