CRITICII

Justiția lui Ciolacu a eliberat un criminal în serie. A ucis 11 oameni

După 25 de ani petrecuți în spatele gratiilor, cel mai de temut criminal în serie din istoria postdecembristă a României și din nordul țării a fost eliberat. Grigore Bota a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a ucis 11 oameni ai străzii. Ulterior, judecătorii au acceptat schimbarea pedepsei la 25 de ani de închisoare.

Grigore Bota a fost condamnat în anul 2000 pentru uciderea cu brutalitate a mai multor bărbați, persoane fără adăpost, între lunile aprilie și august din acel an.

Acuzat pentru uciderea a 11 persoane, el a recunoscut doar 3 dintre crime, însă anchetatorii au adus dovezi concludente în alte șapte cazuri, iar judecătorii au decis să-l condamne la închisoare pe viață pentru aceste orori.

Decizia a fost, însă, modificată la 25 de ani de închisoare, iar vineri a ieșit din închisoare, fapt care stârnește îngrijorare în Maramureș.

Grigore Bota a fost supranumit „Brancardierul Morții” sau „Ucigașul de boschetari” și este cel mai de temut criminal în serie din istoria postdecembristă a României.

El ascundea trupurile victimelor în apropierea gării din Baia Mare sau pe malurile râului care traversează orașul. Își ademenea victimele cu o sticlă de alcool, în schimbul unor favoruri sexuale.

Unul dintre bărbați a reușit să scape și a alertat autoritățile, ceea ce a dus la prinderea lui.

Related Articles

Back to top button