CRITICII

Lucian Bode: „Mircea Abrudean a primit 68 de voturi. Nu avem de ce să facem alte propuneri”

Lucian Bode, secretarul general al PNL, afirmă că Mircea Abrudean a fost votat de către conducerea partidului cu 68 de voturi „pentru” și două voturi „împotrivă”, pentru a ocupa funcția de secretar general al Executivului. De asemenea, se precizează că nu există alte propuneri pentru înlocuirea sa. Lucian Bode subliniază că, de acum înainte, responsabilitatea numirii sale revine premierului Marcel Ciolacu.

„PNL a luat o decizie în Biroul Politic Naţional – 68 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă”. Pe lista cabinetului miniştrilor propuşi de PNL evident se regăsea şi domnul Mircea Abrudean. De aici nu mai este responsabilitatea Partidului Naţional Liberal, este responsabilitatea primului ministru să decidă. În acest moment PNL nu are absolut niciun document sau o decizie comunicată de către primul ministru, în consecinţă nu avem ce să facem alte propuneri”, a afirmat Lucian Bode la Parlament.

Atunci când a fost întrebat dacă au existat alte propuneri discutate în partid, Lucian Bode a menționat că înainte de a ajunge la lista aprobată de Biroul Politic Național, în medie, au fost în jur de două-trei propuneri pentru fiecare minister, inclusiv pentru poziția de secretar general.

„Concluzia conducerii partidului aţi văzut-o şi a fost prezentată şi supusă votului. Deci, sigur că da, în PNL nu sunt doar 10 sau 11 oameni, sunt foarte mulţi colegi care au pregătirea şi pot ocupa o funcţie de ministru”, mai spune acesta.

Tot Lucian Bode a susţinut că Partidul Național Liberal nu a fost informat de către instituţiile statului în legătură cu interzicerea accesului lui Mircea Abrudean la informaţii clasificate.

„Eu nu comentez informaţiile pe surse. PNL nu a primit astfel de informaţii. (…) Eu ştiu doar că, între timp, de la ultimul aviz şi până acum, domnul Mircea Abrudean a dobândit şi calitatea de a avea acces la documente clasificate NATO – cel mai înalt grad de clasificare. Aşadar, la nivelul secretarului general al Guvernului este cel mai înalt grad – ORNISS-NATO. În consecinţă, eu văd ca o evoluţie în ceea ce priveşte integritatea domnului Abrudean, nu o problemă, dar nu este decizia noastră. Decizia noastră a fost luată şi a fost foarte clară. V-am spus şi repet – decizia primului ministru trebuie să fie comunicată”, a explicat Bode.

El a menţionat că pe agenda şedinţei coaliţiei de luni „erau câteva chestiuni care ard”, legate de pensiile speciale, cumulul pensiei cu salariu, convocarea plenului reunit al Parlamentului, întâlnirea pe care au avut-o premierul şi preşedintele Senatului cu guvernatorul BNR, „chestiuni care erau pe agendă şi erau mult mult mai importante decât a discuta despre numirea unuia sau altuia”.

„Deocamdată, neavând niciun document, nicio propunere, niciun mesaj către PNL din partea primului-ministru, nu avem niciun motiv să discutăm în forurile statutare ale partidului altă variantă”, a transmis deputatul PNL. 

Related Articles

Back to top button