CRITICII

Lucian Bode, satisfăcut de promulgarea legii pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi actul normativ ce modifică și completează Codul Penal, inclusiv prevederi ce pedepsesc cu închisoarea faptele grave de amenințare sau atingere a demnității persoanei (politicienilor).

Fostul ministru liberal de Interne, împreună cu omniprezentul fost premier Nicolae Ciucă, au fost inițiatorii acestei legi și au declarat că ea are scopul de a încuraja, chipurile, responsabilitatea și respectul între oameni.

Cu noua lege în vigoare, se urmărește descurajarea manifestărilor violente și abuzive, mai ales împotriva persoanelor vulnerabile, precum copiii.

Lucian Bode susține că societatea se confruntă cu forme tot mai complexe de violență și că autoritățile trebuie să aibă instrumente puternice pentru a sancționa infracțiunile, astfel încât bunăstarea poporului să fie asigurată prin siguranță și dezvoltare.

Deși proiectul de lege a stârnit dezbateri intense în Parlament, acum, odată ce a fost promulgat, Lucian Bode afirmă că acesta reprezintă oportunitatea de a impune respect și responsabilitate în fața legii pentru o viață socială mai sigură și civilizată.

Related Articles

Back to top button