CRITICII

Mircea Coşea: România este ţara cel mai slab reprezentată la Bruxelles, suntem rușinea Europei

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de joi, economistul Mircea Coșea a discutat despre starea economică a României în contextul deciziilor Uniunii Europene și strategiilor în favoarea capitalului multinațional. El a subliniat că România nu ar trebui să accepte orice și oricum, ci să creeze instrumente de negociere cu UE.

Actualul grup de europarlamentari este lipsit de putere și importanță, iar guvernul român negociază rar și slab. Politicienii ajunși în funcții la Bruxelles prin concesii dezavantajoase pentru România își urmăresc propriile interese și evită să voteze măsuri benefice pentru țară. Ritmul de creștere economică al României este lent și lipsit de performanțe admirabile. România trăiește pe datorie, iar cetățenii de rând suferă cel mai mult. Politica de reducere a ponderii capitalului național și incapacitatea de a crea valoare adăugată prin economie conduc la impozitare și reducerea activității economice.

România se împrumută constant și creșterea economică este mai înceată decât rata de îndatorare. În viitor, România ar putea beneficia de investiții importante în domeniul militar și de dezvoltare industrială, datorită poziției sale strategice în regiunea Mării Negre și prezenței bazelor militare americane.

Related Articles

Back to top button