CRITICII

Nimeni nu vinde un grup energetic în plină criză, decât trădătorii de neam și țară

Ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, a hotărât să vândă termocentrala pentru doar 91 de milioane de euro, după ce s-au investit 150 de milioane de euro pentru retehnologizarea ei. Motivul invocat? 75 la sută din datoriile termocentralei sunt către bugetul de stat.

Cum poate statul român să iasă în câștig dintr-o asemenea tranzacție? După ce investești milioane de euro într-un nod energetic important, ajungi să îl vinzi cu de două ori mai puțin suma investită.

Dan Tanasă explica într-o conferință de presă a partidului AUR că vânzarea Termocentralei Mintia reprezintă un act de trădare. Trebuie să îi dăm dreptate în acest caz, deoarece nimeni nu vinde un grup energetic în plină criză, decât trădătorii de neam și țară.

Vedem cum Germania, de la promisiunea de a închide toate termocentralele pe cărbune până în 2030, a reușit să redeschidă toate aceste grupuri energetice, tocmai pentru a face față crizei și șantajul Kremlinului pe gazul rusesc.

PSD a girat acest jaf național. Degeaba pozează liderul PSD, Marcel Ciolacu, în băiat supărat, deoarece PSD a permis această tranzacție, împreună cu șeful statului Klaus Iohannis.

Ministrul Energiei ne spune că noul propietar va avea obligația să nu demoleze actuala termocentrală până nu va construi altceva în schimb. Străinii nu vor construi niciodată ceva în România fără a avea ceva de câștigat. Cum poate Virgil Popescu să ne spună că privatizarea este bună pentru statul român? Acest lucru lasă o națiune vulnerabilă intereselor străine.

Termocentrala Mintia este situată pe malul râului Mureş, la 9 kilometri distanță de oraşul Deva. În prezent, dispune de cinci grupuri destinate producţiei de energie electrică şi termică. Anul trecut, toţi cei 700 de angajaţi ai termocentralei au fost concediați în cadrul programului de restructurare a companiei.

Related Articles

Back to top button