CRITICII

Noul preşedinte al ASF, Alexandru Petrescu nu a ştiut să răspundă la o întrebare de bază pentru un student în anul întâi la finanţe: Cum evoluează preţul unei obligaţiuni dacă creşte dobânda?

Nivelul noii conduceri a ASF este extrem de jos, la audieri candidaţii fie nu au răspuns, fie au răspuns greşit la întrebările tehnice, iar pentru următorii 5 ani vor lua câte 80 de salarii, dat fiind că în fiecare an conducerea ASF are 16 salarii constituite din salarii şi diferite prime de valoarea unui salariu, ajungând ca fiecare membru al conducerii executive să câştige la finalul celor 5 ani aproape 1 milion de euro 


Acum, odată ce noua conducere a ASF s-a preluat incompetenţa lăsată moştenire de vechea conducere și se va adânci supravegherea defectuoasă de până acum.

Noua conducere a ASF a fost votată în Parlament, iar pentru următorii 5 ani avem la conducerea uneia dintre cele mai importante instituţii, un preşedinte nou, pe Alexandru Petrescu, fost director la Poşta Română, un prim-vicepreşedinte care a apărut din neant, Gabriel Avramescu, acelaşi vicepreşedinte pe zona pensiilor private, Daniel Armeanu, un nou vicepreşedinte pe zona pieţei de capital, Gabriela Horga şi un nou vicepreşedinte pe zona de asigurări, Sorin Mititelu. Va putea noua conducere să iasă din incompetenţa sădică clădită de foştii şefi ai ASF?

Pe lângă conducerea executivă, Parlamentul a votat şi conducerea neexecutivă a ASF formată din membri Răzvan Wlassopol și Gabriela Socol aceştia rămânând în continuare în funcţiile pe care le deţineau şi înainte în cadrul Consiliului ASF. Pe de altă parte, al patrulea membru neexecutiv, care ar fi trebuit să vină din partea partidului AUR, Andrei Rizoiu, nu a reuşit să îşi securizeze avizul, fapt pentru care numele său nu a fost supus votului în plenul Parlamentului.

Per total, pentru funcţiile de conducere din cadrul ASF au fost înscrişi 18 candidaţi, dintre care 3 s-au retras, rămânând un număr de 15 care au participat la audierile din cadrul şedinţei comisiilor parlamentare pentru Buget, Finanţe şi Bănci.

Related Articles

Back to top button