CRITICII

Parchetul European anchetează o fraudă de 15 milioane de euro cu fonduri europene, ce vizează șase proiecte IT derulate în București, Prahova, Cluj și Ialomița. Zeci de percheziții în mai multe orașe au fost efectuate

Parchetul European a descins în 38 de locații din București, Ploiești, Cluj și județul Ialomița, ca parte a unui dosar de fraudă cu fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la 15 milioane de euro. Mai exact, este vorba despre șase proiecte IT finanțate de UE, pentru dezvoltarea de “soluții software inovatoare”.

Concret, între anii 2019 și 2022, beneficiarii proiectelor au prezentat documente false sau incomplete, legate de servicii supraevaluate sau care nu au fost prestate niciodată, precum și facturi frauduloase pentru achiziționarea de bunuri, obținând astfel în mod necuvenit fonduri de la bugetul Uniunii Europene de cel puțin 15 milioane de euro. Beneficiarii sunt suspectați că au creat ulterior circuite financiare interne și internaționale frauduloase, pentru a obține fondurile în interes propriu.

Related Articles

Back to top button