CRITICII

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a primit o condamnare definitivă de 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Acesta a fost trecut pe lista „most wanted” a Poliției Române după condamnare. Arsene ar fi plecat din țară înainte de a primi sentința, fiind raportat că ar fi plecat în Italia.

Pedeapsa sa a fost redusă față de condamnarea inițială, iar pe lângă închisoare, i s-a interzis dreptul de a ocupa funcții publice. De asemenea, instanța a decis confiscarea unor sume de bani și menținerea sechestrului asigurator pe mai multe bunuri.

Arsene a fost denunțat pentru trafic de influență de către Gheorghe Ștefan, iar procurorii au arătat că acesta a primit o sumă de bani pentru a interveni într-un caz de conflict de interese. Cu toate acestea, planul nu s-a realizat, iar Arsene a restituit doar o parte din banii primiți, promițându-i lui Ștefan lucrări de construcție în schimb.

Related Articles

Back to top button