CRITICII

Prețurile la energie electrică cresc în 2024! Românii vor plăti mai mult începând cu această lună

Prețurile la energie electrică cresc în România în 2024. Românii vor plăti mai mult începând de această lună, creșterea facturilor fiind motivată de majorarea tarifelor de distribuție și transport.

Unul dintre cei mai importanți producători de energie electrică din țară a început să transmită notificări clienților cu privire la modificările contractuale.

Compania a propus un nou preț al energiei electrice, care include tariful de transport, pentru o perioadă contractuală de 12 luni, în valoare de 0,28 lei/kW la oră , comparativ cu 0,25 lei/kW la oră cât era anterior.

Conform informațiilor furnizate de ANRE, creșterea medie a tarifelor este de 3,4% pentru operatorii de distribuție a energiei electrice și de 1,50% pentru operatorul de transport. În anumite zone de distribuție, majorările pot atinge aproximativ 6%.

Astfel, o creștere de 5% a tarifului poate duce la o factură mai mare cu 39 de lei pentru un consum de 150 kW, în comparație cu cei 37,5 lei plătiți anterior.

Distribuitorii argumentează că este necesară creșterea tarifelor pentru a moderniza și îmbunătăți rețelele de distribuție.

Related Articles

Back to top button