CRITICII

Primarul din Odorheiu Secuiesc este urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu . Edilul ar fi cauzat un prejudiciu de 27.500 de lei după ce primăria a încheiat contracte cu un cabinet de avocatură deși dispunea de serviciu juridic

Primarul din Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad, este urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu. Procurorii îl acuză pe edil că ar fi cauzat un prejudiciu de 27.500 de lei după ce primăria a încheiat, în anul 2019, contracte cu un cabinet de avocatură deși dispunea de serviciu juridic.

Potrivit unei surse a DNA consultată , procurorii susțin că, fără a exista viza prealabilă de control financiar preventiv, fără a exista hotărâri ale Consiliului Local și în condițiile în care  Municipiul Odorheiu Secuiesc din județul Harghita avea în structura organizatorică personal propriu de  specialitate juridică, primarul a semnat, în mod nelegal, cinci contracte de asistență juridică în anul 2019 cu Cabinetul individual de avocatură Moldovan-Horvath Istvan, precum și ordinele de plată ale serviciilor juridice.

În acest fel, primarul ar fi cauzat orașului un prejudiciu total de 27.500 de lei.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button