CRITICII

Promisiunile mincinoase ale premierului Ciolacu: Linie de mare viteză București-Budapesta în contextul calamității căilor ferate românești

Partidul Social Democrat (PSD) a distrus căile ferate românești în ultimii 33 de ani, CFR înregistrând pierderi de aproximativ 1 miliard de euro în 2023, sub conducerea lui Sorin Grindeanu.

În această situație dezastroasă, Marcel Ciolacu promite o linie de tren de mare viteză între București și Budapesta. Cu toate că politicienii emit promisiuni în prag de campanie electorală, aceștia nu au reușit să facă nimic pentru țară. CFR se confruntă cu probleme grave: lipsa vagoanelor, defectarea zilnică a locomotivelor, bilete indisponibile la ghișee în multe gări din cauza ocupării complete a locurilor, oamenii sunt evacuați din trenuri din cauza căldurii, iar întârzierile sunt o rutină zilnică. Situația este într-atât de gravă încât publicul se simte jignit încredințând căile ferate unor astfel de responsabili.

Miercuri, 19 iulie 2023, premierii Viktor Orban și Marcel Ciolacu au discutat despre construcția unei linii de tren de mare viteză. Comunicatul oficial menționează că „cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură cu un impact economic semnificativ pentru ambele țări.” Cu toate acestea, detaliile concrete privind implementarea proiectului rămân deocamdată neclare.

Related Articles

Back to top button