CRITICII

Pușcăria de lux la Jilava a milionarilor României copiază modelul Escobar

Unii dintre cei mai bogați și celebri milionari ai României au creat propriile pușcării de lux la Penitenciarul Jilava, inspirați de celebrele închisori ale traficantului de droguri columbian Pablo Escobar. Unul dintre acești indivizi este Remus Truică, fost șef de cabinet al lui Adrian Năstase, care a fost condamnat în 2020 la 7 ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa.

Potrivit surselor noastre, acest om de afaceri și-a făcut viața cât mai confortabilă în închisoare, iar în aceste zile toride, când România se confruntă cu temperaturi de peste 45 de grade Celsius, Remus Truică se bucură de răcoare. Și nu ne referim doar la faptul că se află într-un penitenciar, ci la faptul că acesta și-a construit o vilă de lux în închisoare cu ajutorul unor oficiali corupți din cadrul Administrației Penitenciarelor.

Da, ați auzit corect! Nu este o glumă tristă, similară condițiilor în care trăiesc unii dintre bătrânii noștri. Se spune că Remus Truică ar fi oferit mită și ar fi sponsorizat transformarea fostului abator din penitenciar într-un loc de detenție modern, dotat cu aer condiționat, bucătărie, baie și toate facilitățile necesare. Conform informațiilor noastre, aici Truică și alți aproximativ 6 deținuți își petrec zilele în liniște, departe de căldura sufocantă din blocurile de detenție ale Jilavei, unde deținuții nu știu unde să se refugieze de căldură, la fel ca șobolanii care le fac vizite ocazionale.

N.R. Zona marcată cu X reprezintă blocul de detenție în care sunt cazați deținuții, iar zona marcată cu O este locul în care se află fostul abator, transformat într-o pușcărie de lux.

Related Articles

Back to top button