CRITICII

Vicepreşedintele Băncii Centrale Europene spune că zona euro se confruntă cu o posibilă recesiune

Este posibil ca zona euro să fii intrat în recesiune în ultimul trimestru din 2023, iar perspectivele rămân modeste, a declarat vicepreşedintele Băncii Centrale Europene, care a adăugat că recenta încetinire rapidă a inflaţiei este posibil să ia o pauză pentru moment.

Ritmul de creştere înregistrat de economia zonei euro a fost unul apropiat de zero pentru o mare parte a anului 2023 şi în acest an se întrevede doar o modestă relansare, ceea ce nu va ajuta calmarea inflaţiei, care timp de mai mulţi ani a depăşit ţinta Băncii Central Europene şi i-a forţat pe gardienii euro să majoreze dobânzile până la un maxim istoric.

,,Indicatorii arată o scădere a economiei şi în luna ianuarie , ceea ce confirmă posibilitatea unei recesiuni tehnice în prima jumătate a lui 2024 şi perspective slabe pe termen scurt”, a spus vicepreședintele Băncii Central Europene la o conferinţă organizată la Madrid.

,,Datele care sosesc indică faptul că viitorul rămâne incert iar creșterile economice sunt orientate în jos”, a mai adăugat acesta.

Related Articles

Back to top button