Răspuns oferit lui Cristian Pîrvulescu după ce a făcut pe manifestanții din 21 decembrie fasciști

Acest material va fi un răspuns la articolul interviu publicat de ziarul Libertatea și care teoretic prezintă opinia lui Cristian Pîrvulescu, cadru didactic la SNSPA. Cunoscătorii știu faptul că Pîrvulescu este un promotor al globalismului antinațional, așa că subiectivismul și servilismul din cadrul articolului Libertatea se poate vedea în fiecare frază. În realitate ziarul Libertatea pentru a-și susține punctul de vedere și politica editorială antiAUR a căutat în spațiul public o persoană care natural poate să debiteze împotriva partidului politic condus de către George Simion.

În primul rând Pîrvulescu încearcă să minimizeze manifestația din 21 decembrie precizând că au fost prezente doar 2 000 de persoane. În realitate doar în fața intrării de la Senat au fost peste 2 000 de români, protestul adunând în total aproximativ 15 000 de persoane, conform datelor oficiale furnizate de forțele de ordine. Cumva există o disproporție între critica făcută și numărul de persoane ce este prezentat, fapt care arată din nou subiectivism cu scopul de a se diminua importanța protestelor antiguvernamentele. Dacă erau doar 2 000 de persoane, de ce atâta agitație?

Pîrvulescu face o comparația între protestul din fața Parlamentului României și cu cel de la Capitoliu din SUA, atunci când câteva sute de persoane au pătruns în interiorul clădirii. În primul rând chiar și această comparația nu ar trebui să fie una negativă. SUA reprezintă un stat puternic în care cetățenii ies în stradă atunci când drepturile lor sunt încălcate, chiar și cu riscul de a putea ajunge după gratii. Putem spune că dacă astfel de lucruri se întâmplă în principala democrația a lumii, nu vedem de ce românii nu ar urma calea celei mai puternice societăți civile din lume, acolo unde poporul știe să se lupte împotriva corupției din interiorul clasei politice. Cu toate acestea comparația nu este de făcut deoarece în România nu se umblă cu arme, nu s-a dat foc la nimic, doar câteva zeci de persoane au intrat în curte după ce Jandarmeria a permis accesul cu scopul de a se evita o situația tensionată. De asemenea nimeni nu a pătruns în interiorul clădirii.

Manifestația a fost una pașnică și jandarmeria a reacționat foarte bine, gestionând fenomenal poate o posibilă situație conflictuală. Cu toate acestea Pîrvulescu acuză jandarmeria și forțele de ordine prezente că nu ar fi dat ordine să înăbușe manifestația, așa cum a dat Ceaușescu la Timișoara în 1989 sau Iliescu în 1990 cu ocazia mineriadelor. Pîrvulescu acuză forțele de ordine că sunt pline de patrioți și automat dacă ești patriot atunci ești antioccidental.

Pîrvulescu mai susține că la proteste au existat două categorii de participanți: fasciștii și cei manipulați. Deci dacă nu ești fascist și ai participat la protest atunci ai fost manipulat, adică ești slab de cap. Doar atât a putut înțelege Pîrvulescu din faptul că românii sunt nemulțumiți după 32 de ani de furt în care România a fost devalizată, economia a fost pusă pe butuci, resursele țării au ajuns în mâinile românilor și peste 6 milioane de români sunt fugiți din țară. Nu vi se pare ciudat că Pîrvulescu nu vede aici suficiente motive ca românii să fie nemulțumiți și să iasă în stradă?

Ca un conspiraționist globalist de seamă Pîrvulescu bagă aici și mâna Rusiei. Adică românii ar trebui să fie mulțumiți, totul merge perfect, dar Rusia este cea care se ocupă de propaganda din România ca totul să nu mai pară atât de bun pe cât este. Pe bune? Este nevoie de cineva de afară ca să spună românilor că totul merge prost și suntem conduși de proști și hoți? El consideră că România începe să devină antieuropeană nu pentru că am ajuns colonia Germaniei și Franței, că țara a fost sărăcită și am fost obligați să închidem totul și să vindem la fier vechi, că importăm din aceste state mai mult decât exportăm, fapt care duce la sărăcirea țării ci pentru că au venit rușii să ne manipuleze. Nu cred că mai era cazul de așa ceva, pot românii să vadă cu ochii lor fabricile demolate ale României.

Pîrvulescu compară mișcarea AUR cu mișcarea legionară, deși evident nu există nici o legătură între cele două. Cu toate acestea este de remarcat că mișcarea legionară a fost una patriotică, de masă și care la un moment dat a inclus aproape toată elita culturală a României, până la momentul la care ea a fost infiltrată și preluată de serviciile secrete ale Germaniei Naziste după moartea lui Codreanu. Ce nu știe Pîrvulescu sau refuză să vadă este că o asemenea comparația nu face nici un rău AUR, tot așa cum asociarea mișcării cu mareșalul Ion Antonescu nu aduce nimic rău ci numai de bine.

Pîrvulescu face și o afirmație corectă: George Simion este un prezidențiabil și unul cu șanse reale să conducă România. Asta așa este, deoarece la momentul de față AUR și George Simion reprezintă singura mișcare politică care nu face parte din sistem și care este văzută de către români ca unica soluție.

Pîrvulescu mai consideră că instituțiile statului ar fi trebut să oprească ascensiunea partidului AUR. Practic așa-zis politolog o ia pe arătură: cum adică să acționeze, adică să încalce legea și democrația din România? Cum adică să oprești un partid politic când numai cetățenii au acest drept într-o democrație? Sigur că în fapt vorbim despre disperarea unui om care duce o politică antinațională și care vede cum un curent patriotic se ridică în România și tinde să spulbere totul în calea lui.

Dacă vă vine să credeți ziarul Libertatea, care este plin de Fake-News-iuri de tot felul, a cerut SRI ca să închidă site-urile sau paginile online care ar informa astfel decât consideră unii că ar fi firesc. Tolontan, marele luptător pentru Libertate se pare că acum se deconspiră și nu mai este un așa mare luptător.