CRITICII

Recent, într-o conferință de presă convocată pe repede înainte și fără subiect anunțat, președintele PNL , Gheorghe Falcă și-a anunțat revenirea pe scena politică după ce, spune el, a învins cancerul a doua oară

Nu ne îndoim asupra suferințelor lui Falcă, pentru că sănătatea unui om nu se discută, nici măcar în condițiile în care bolile președintelui PNL Arad vin, de obicei, în prag de campanii electorale. La fel cum vin și vindecările, fapt ce nu poate fi decât motiv de bucurie.


Ce a vrut să ne anunțe, însă, fostul primar al Aradului a fost revenirea sa în rolul de păpușar suprem. Ne-a spus că s-a întors, mai mare și mai puternic, și că de-acum PNL Arad nu mai e sat fără câini, cum părea că devenise în ultima vreme.

Cele două tabere, pentru necunoscători, Tabăra Cionca și Tabăra Prietenii Primarului, erau, și mai sunt încă, la cuțite. Chiar cu toate armele pe masă, iar Gheorghe Falcă nu părea să mai aibă abilitățile necesare pentru a aduce pacea. Pace stricată în momentul în care Iustin Cionca a decis să o dea afara pe doamna Bibarț de la conducerea Zonei Libere Curtici. De a fost nevoită sărmana femeie sa facă naveta la Gurahonţ o vreme, ca apoi să se angajeze în privat la noul deschisul mall AFI.


Un fel de Elena din Troia a devenit Cristina Bibarț, iar războiul n-a întârziat nici el.Călin Bibarț, călcat serios pe onoarea de soț, şi-a jurat în barbă că va răzbuna soarta consoartei. Așa că, știindu-se ca fiind singura soluție câștigătoare pentru PNL Arad, la fotoliul de primar, a început să pună condiții. Iar prima a fost aceea de a candida la primărie din partea PNL cu condiția ca Iustin Cionca să nu mai candideze la președinția Consiliului Judeţean. Și încă ceva: lista consilierilor să fie făcută de el. Iar amenințările au fost aceleași ca la alegerile din 2020: candidează din partea PSD sau candidează din partea USR.


De partea cealaltă, Iustin Cionca face cum zice Gheorghe Falcă. Și Falcă zice și face ce știe el mai bine.

Pe scurt , Faraonul Falcă dictează și PNL execută .

Related Articles

Back to top button