CRITICII

UN NOU INCENDIU ÎNTR-UN SPITAL DIN ROMÂNIA, LA O ZI DUPĂ CE INIȚIATIVA AUR PRIVIND PROTECȚIA ÎN SPITALE A FOST RESPINSĂ!

De mai bine de un an de zile, autoritățile promit că vor lua măsuri în sensul creșterii nivelului de siguranță al unităților spitalicești pentru a evita tragedii precum cea care a avut loc la Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, în urmă căruia 10 persoane și-au pierdut viața. Marți, un alt incendiu a izbucnit la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Bagdasar Arseni” din Bucureşti.

În ciuda acestor incidente, Senatul a respins proiectul de lege al partidului AUR privind instituirea obligativității de dotare a unităților sanitare cu sisteme de monitorizare a parametrilor rețelei electrice.

Senatorii PNL, PSD și UDMR au votat pentru respingerea proiectului de lege inițiat de AUR care viza creșterea gradului de siguranță la incendii în spitale, deși în România poate avea loc oricând o tragedie, țînând cont de starea în care se prezintă secțiile ATI, precum și unitățile spitalicești în general.

Proiectul inițiat de AUR urmărește modificarea și completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor în vederea creșterii siguranței exploatării rețelei electrice din spitale prin instituirea obligativității de dotare a unităților sanitare cu sisteme de monitorizare în timp real a parametrilor cantitativi și calitativi din rețeaua electrică. Este necesar că spitalele să implementeze astfel de sisteme, în condițiile în care în acest moment lipsesc procedurile de monitorizare a funcționării rețelei electrice.

Revoltător! Într-un singur an – 11 incendii și zeci de oameni arși de vii în spitalele românești! Pînă astăzi, nici un vinovat!

Related Articles

Back to top button