CRITICII

Senatul și Camera Deputaților votează eliminarea pensiilor speciale

Parlamentarii se reunesc luni, la ora 14.00, în plen, pentru a supune la vot proiectul de eliminare a propriilor pensii speciale. Vor fi efectuate modificări în componența unor grupuri parlamentare și comisii permanente comune.

Proiectul a fost inițiat de către deputatul Partidului Social Democrat, Alfred Simionis, care propune să modifice Legea nr.96/2006 cu privire la statutul senatorilor și deputaților în sensul abrogării dispozițiilor capitolului XI, vizând acordarea dreptului la indemnizația pentru limita de vârstă de care s-au bucurat parlamentarii până în prezent.

În ședința comună din Parlament, pe ordinea de zi, găsim și solicitarea lui Klaus Iohannis cu privire la aprobarea participării Armatei României la Operațiunea Interflex a Marii Britanii cu până la 30 de militari, personal de stat major și instructori. De asemenea, pe listă se află și schimbările în componența unor grupuri parlamentare de prietenie și comisii permanente comune.

Comisia comună pentru statutul deputaților și senatorilor a dat joi un raport de adoptare a proiectului, cu 8 voturi „pentru” și o singură abținere.
Sistemul pensiilor speciale din România este un subiect care a generat controverse de-a lungul timpului. Acesta presupune acordarea unor pensii speciale unor categorii restrânse de beneficiari, cum ar fi parlamentarii, judecătorii sau foștii demnitari. Există o nemulțumire și o revoltă în rândul multor cetățeni față de această situație.

Related Articles

Back to top button