CRITICII

Sentință devastatoare: Președintele Dunca, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu!

Tribunalul Caraș-Severin a decis că șeful Consiliului Județean Caraș-Severin, Dunca Romeo -Dan din partea PNL , trebuie să dea explicații detaliate într-un dosar de corupție legat de pierderea a 2,5 milioane de euro în favoarea unei firme apropiate.

Direcția Națională Anticorupție a clasat plângerea penală împotriva lui Romeo Dunca pentru trafic de influență și abuz în serviciu, dar instanța a admis plângerea formulată de un consilier județean împotriva ordonanțelor procurorilor.

Președintele Consiliului Județean este implicat în relația contractuală cu SC Alpha Construct Sistem SRL, iar probele indică posibile ilegalități în modul în care s-au achiziționat serviciile juridice. Romeo Dunca a recunoscut că a ales un avocat cunoscut personal pentru a reprezenta instituția, iar contractul a fost semnat după ce consilierii județeni au votat în favoarea acestuia.

Tribunalul a subliniat suspiciunile legate de relația dintre Dunca și Constantin Isvoranu, care controlează firma, și de prejudicierea bugetului județului. Dunca susține că totul a fost legal și că decizia instanței nu îl deranjează, dar probele și declarațiile sale îl incriminează.

Related Articles

Back to top button