Avem 700.000 de români care trăiesc cu o pensie mai mică de 500 de lei pe lună

Casa Națională de Pensii Publice ne-a anunțat în aceste zile că peste 700.000 de români trăiesc cu o pensie lunară mai mică de 500 de lei pe lună, adică sub 100 de euro lunar.

Se întâmplă acest lucru în Uniunea Europeană, la marginea ei, acolo unde politicienii nu s-au preocupat deloc de soarta cetățenilor ci doar de propriul bine și foarte bine.

În acest timp România cumpără avioane expirate, date la casat de alte state, la prețuri de 15 ori mai mari decât valoarea lor reală.

Nicolae Ciucă a fost general al armatei române. Un general adevărat este în prima linie pe front, el trebuie să fie un exemplu de sacrificiu pentru cei pe care îi conduce.

Dar Nicolae Ciucă are o pensie specială lunară de peste 18.000 de lei. La aceasta se adaugă indemnizația de parlamentar de vreo 2.200 de euro, suma forfetară pentru că este parlamentar de vreo 8.000 de euro, indemnizația de premier care este de vreo 3.500 de euro și pensia normală de aproape 1.500 de euro. În fiecare lună Nicolae Ciucă încasează din puținul românilor, fără să mai lase loc și la alții să trăiască bine, peste 15.000 de euro.

Datorită celor ca el peste 700.000 de români sunt obligați să trăiască cu mai puțin de 500 de lei pe lună.

Toți acești generali vă vor spune cât de mult merită ei aceste venituri speciale, cum s-au sacrificat ei pentru țară și că nu pot fi comparați cu țăranii români care au lenevit în fața porumbului ca să se usuce pe câmp.

România nu este în regulă deloc.