CRITICII

ȘOC. România va atinge un deficit comercial record: 30 de miliarde de euro

România va atinge un deficit comercial record în acest an. Dacă în primele 6 luni el a fost de 15 miliarde de euro este de așteptat ca până la final de an deficitul comercial să fie cel puțin dublu.

Până acum România a schimbat trei premieri în trei ani. A fost Orban, apoi a venit Cîțu și acum este Ciucă. Cu toate acestea politica guvernamentală este aceeași ceea ce arată că toți trei au fost simple marionete.

Ce înseamnă acest lucru: că românii trăiesc pe bază de importuri și de împrumuturi.

Suma este una colosală dacă ne gândim că lui Nicolae Ceaușescu i-au fost necesari doar 12 miliarde de dolari pentru a putea industrializa România.

Statul aici greșește deoarece nu intervine cu politici monetare. Valuta se găsește prea ușor pe piață și este prea ieftină. Această valută nu provine din schimburi comerciale reale ci din împrumuturi.

Statul român și băncile comerciale din România aduc euro sub formă de împrumut, de parcă acesta nu ar trebui niciodată rambursat.

Real vorbind această valută nu se va putea rambursa, nu avem de unde deoarece cea mai mare parte a părăsit deja țara prin importuri.

România trebuie să producă local și să aibă o politică monetară care să ducă banii spre companiile private. Nu se întâmplă așa: statul oferă bani către… stat, adică bugetari.

Related Articles

Back to top button