CRITICII

Testează-te de COVID dacă ai unde. Informația pe care DSP-ul a uitat să o zică

Acum 4 zile a fost publicată o listă cu spitale unde poți face gratuit un test PCR Covid dacă prezinți simptomele specifice bolii: tuse, oboseală, durere de cap febră sau lipsa poftei de mâncare. Inițiativa a fost luată de Ministerul Sănătății în Parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului, într-un moment în care cazurile de Covid au explodat, susțin ei. Măsură luată de Ministerul Sănătății „pentru scurtarea timpului de așteptare și pentru a asigura accesul rapid la serviciile medicale ale pacienților COVID-19”. „Rapid” e o glumă bună în acest caz.

Teoretic, 28 de spitale din București și Ilfov ar face acest test PCR gratuit. În fapt, ceea ce DSP-ul a uitat să menționeze și presa nu a transmis este că niciun spital nu-ți face testul Covid dacă nu-i prezinți un cod QR dat de DSP. Și aici vine distracția, codul QR e scump la vedere.


Este umilitor pentru cetățeanul de rând care, să zicem că este și bolnav de COVID, să se ducă la un astfel de spital și să-i fie închisă ușa în nas fiindcă n-are codul QR. Mai mult, pe drum îi mai îmbolnăvește și pe cei din autobuz, căci masca nu protejează 100%.

Sună la DSP să se plângă și primește următorul răspuns: „Informația este nouă! Abia am aflat și noi de ea, că lucrăm aici. Comunicați-ne vă rog datele dumneavoastră și vă vom trimite codul QR pe email”.

Omul spune datele și așteptă.

Operatoarea DSP uită să spună că acest cod QR ajunge mai greu decât ambulanța, zilele trec, trec simptomele și ușor, ușor trece și virusul.

Domnilor responsabili cu Sănătatea Publică, dacă faceți o treabă, vă rog să o faceți până la capăt. Nu vă bateți joc de oameni. Or fi ei săraci, dar nu sunt proști.

Related Articles

Back to top button