CRITICII

Nemulțumire în AUR: Cere demisia ministrului de Externe și a ambasadorului din Budapesta în urma semnării declarației de sprijin pentru comunitatea LGBTQ+ din Ungaria

AUR cere demisia ministrului de Externe și a ambasadorului de la Budapesta după semnarea unei declarații de sprijin pentru comunitatea LGBTQ+ din Ungaria.

Acest act a stârnit nemulțumirea AUR, deoarece este prima dată când România semnează o astfel de declarație, iar faptul că a fost realizat pe ascuns a intensificat reacțiile. Opinia publică a aflat despre această decizie abia la câteva zile după semnare. AUR acuză Ministerul Afacerilor Externe că a depășit o „linie roșie”, acționând conspirativ și ignorând identitatea, tradițiile și valorile moral-creștine ale românilor.

„Cerem public demisia ministrului de Externe Luminița Odobescu și înlocuirea ambasadorului român de la Budapesta, care trebuia să aibă demnitatea să spună „nu, nu sunt de acord cu așa ceva” și să solicite retragerea sa din funcție. Din păcate, nu a făcut-o!”, a declarat Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere AUR.

Related Articles

Back to top button